ONKOLOGI BRĪDINA: 8 pārtikas produkti, kuri izsauc vēzi

6. Mākslīgi audzētas zivis

 

Pēdējā laikā zivju komercdarbība ir kļuvusi ļoti populāra. Tā ir balstīta uz zivju audzēšanu (it īpaši laša) mākslīgos dīķos, kur ir ļoti šauri apstākļi. Tik šaurās telpās pastāv lielāks risks saslimt ar baktēriju, vīrusu un parazitārām epidēmijām, tāpēc zivis tiek apstrādātas ar antibiotikām un pesticīdiem. Turklāt, mākslīgā audzētās zivis satur daudz mazāk noderīgo Omega-3 taukskābju, nekā zivis, kuras audzētas savvaļā.

Ar ko aizstāt?

Pērciet zivis, kuras ir noķertas dabīgajos ūdens resursos. Tās ir dārgākas, bet kvalitatīvākas.

7. Kartupeļu čipsi

Šīs populārs, daudzu iemīļots ēdiens tiek gatavots, izmantojot hidrogenētas eļļas un tiek bagātīgi sālīts. Apēdot vien 30 gramus čipsu dienā, var pieņemties svarā par 1 kg gada laikā. Čipsi paaugstina holesterīna līmeni asinīs, kā arī provocē izmaiņas asinsspiedienā. Tikai retie zin to, kā augstas temperatūras apcepšanas rezultātā veidojas akrilamīda kancerogēns, kas ir arī atrodams cigarešu sastāvā.

Ar ko aizstāt?

Gatavojiet čipsus pats, izmantojot olīveļļu.

8. Popkorns no mikroviļņu krāsns.

Pats pa sevi popkorns ir salīdzinoši veselīgs ēdiens, bet iesaiņojums, kurā tās tiek pagatavots, satur perfluoroktānskābi. Tas ir viens no īpaši bīstamiem toksīniem, kas provocē nieru, resnās zarnas, urīnpūšļa, plaušu, krūšu un vairogdziedzera vēža attīstību.

Ar ko aizstāt?

Pērciet atsevišķi kukurūzas sēklas un gatavojiet popkornu katlā vai pannā.

Tagad jūs zināt bīstamo produktu sarakstu, kuru onkologi iesaka izslēgt no sava uztura. Cenšaties lietot ikdienā veselīgāku pārtiku.

©TOPRAKSTI.LV / AVOTS: marketium.ru

COMMENTS

  • <cite class="fn">Noslēpums Atklāts</cite>

    Viskaitīgākā ir nauda. Ja ir nauda, tad par to var iegādāties visus šos augstāk minētos produktus. Vai esam aizdomājušies – kāpēc pēc katrām Saeimas vēlēšanām pirmais, par ko lemj deputāti, ir algas palielināšana deputātiem. Atklāšu noslēpumu – tādā veidā viņi cer ātrāk nokļūt labākos “medību laukos”. Un pareizi ir – ātrāk šie aizies, ātrāk citi tiks pie siles. Lai viņiem veicas.

Pievienot komentāru