Papes dabas parku tikai tagad tīra no padomju armijas riepām

Dabas aizsardzības pārvalde otrdien, 23. oktobrī plkst. 12.00 aicina uz noslēdzošo vides sakopšanas talku Papes dabas parkā, kur kopīgiem spēkiem plānots pabeigt attīrīt ezeru, piekrasti un mežu no padomju armijas atstātā mantojuma – pamestām riepām.

Pēc tam, kad piesārņojums tiks izvākts, to jau visdrīzākajā laikā nodos utilizēšanai. Pārvaldes iecere ir likvidēt šo PSRS perioda militāro mantojumu jau šoruden. Liela daļa riepu bija nogrimušas ezerā un apaugušas ar ūdensaugiem, kā arī daļa no tām – novietotas netālu no ezera atklātā meža ielokā. Vietām tām cauri izauguši krūmi, kas liecina par to atrašanos vienā vietā vairāku gadu garumā.

Privātīpašums, kurā atrodas daļa no riepām pieder pensionētai skolotāja, kura vairākkārtīgi ir vērsusies Valsts vides dienestā, Dabas aizsardzības pārvaldē un Rucavas novada pašvaldībā ar lūgumu palīdzēt novākt riepas, jo viņas rīcībā nav tādu līdzekļu, lai šo darbu veiktu. Pārvalde aicina dabas draugus, vietējos iedzīvotājus un ikvienu interesentu pievienoties vides sakopšanas talkai Papes dabas parkā.

Īpaši aicinām mediju pārstāvjus piedalīties un atspoguļot talku, būs iespēja pašiem izmēģināt spēkus riepu velšanā, vērot, kā to dara citi, iztaujāt talkas dalībniekus un Pārvaldes vadību, būt lieciniekiem pirmās lielās riepu kravas izvešanai no dabas parka

• KUR tiekamies – Papes ciema pludmales stāvlaukums https://ej.uz/Tiekamies_Papes_talka/

• KAD tiekamies – 23. oktobrī plkst. 12.00.

Nokļūšana talkas vietā iespējama ar apvidus automašīnām, tiem, kam šāda iespēja nav pieejama, lūdzu sazinieties ar Pārvaldes sabiedrisko attiecību speciālisti Maiju Rēnu (tālrunis 29272365, e-pasts [email protected]), lai organizētu transportu un nokļūšanu talkas vietā no Papes ciema pludmales stāvlaukuma.

Dabas parka “Pape” teritorijā atrodas unikālas dabas ekosistēmas, skaistas ainavas un interesantas apskates vietas: Baltijas jūras piekraste ar kāpām, Papes ezers, Nidas augstais purvs, savvaļas zirgi un tauri, kuri nogana Latvijā reti sastopamās dabiskās palieņu pļavas. Starp Papes ezeru un jūru ir viena no lielākajām putnu migrācijas vietām Latvijā (Baltās – Baltijas jūras putnu ceļš). Rudeņos šeit darbojas vienīgā caurceļojošo putnu novērošanas stacija Latvijā, kur ornitologi uzskaita un gredzeno gājputnus.

Pievienot komentāru