Par cepuma nogaršošanu veikala Mego apsargs izsaucis policiju

Cietušā pircēja tuviniece Iveta raksta: “Līvānieši, ja lasāt šo, atcerieties: ja kārdinājums būs tik liels un nespēsiet noiet vienaldzīgi garām sveramo cepumu kastēm, nepagaršojot kādu no gardajiem cepumiņiem, jau nākamajā dienā jums draud viesošanās Līvānu policijā.

Tieši tā sanācis kādam līvānietim, kurš veikalā “Mego” vēlējies nopirkt cepumus, bet pirms pirkšanas nolēmis vienu kārumu nogaršot. Tak jānoskaidro, vai nav par cietu, jo vīrs jau gados un zobi ar jau vairs nav kā jaunībā. Pagaršojis, tad ņēmis cepumus ciet un devies uz kasi maksāt. Un tad jau bijis laiks “Mego” apsarga uznācienam, kurš izbrāzies ārā no savas novērošanas telpas un verbāli brucis vīram virsū.

Videokamerā, lūk, esot fiksēts, ka šis trīs cepumus apēdis no kastes! Tagad par to jāmaksā esot. Vīrs godīgs, atzīst: jā, tā gadījās, bet – apēdu vienu un par to samaksāšu. Devies pie cepumu kastes, ielicis maisiņā vienu cepumiņu, samaksājis par to, lai jau Līvānu “Mego” nav neviena centa iztrūkuma, un bāž pirkumu kabatā.

Taču apsargs, kurš pārstāv Līvānu apsardzes kompāniju “Nirus K”, iespītējas un saka: “Cienītais, šis cepums ir veikala īpašums, tāpēc atdodiet to man!” Viņš nebija iedomājies, ka jau gados esošais vīrs izrādīs pret viņu tik lielu necieņu un ar vārdiem “Par šo cepumu samaksāju un tas tagad ir mans!” salauzīs kārumu smalkos gabaliņos un izmetīs “misenē”.

Apsardzes kompānijas darbinieks šo notikumu attīstību nespēj paciest. Par trīs cepumu apēšanu (tas viss fiksēts videokamerā, bet īpaši uzsveram – apēsts tika viens cepums) nekaunīgajam pircējam esot jāatbild, un viņš par šo noziegumu sūdzēsies policijā,” tā klienta tuviniece.

Pircējs devies mājās, kur, dzerot tēju un uzkožot iegādātos cepumus, sievai stāstījis par notiekošo, līdz ieraudzījis, ka pie vārtiem apstājas policijas automašīna. Izrādās, ka, pamatojoties uz veikala “Mego” sūdzību, cepumu pagaršotājam ir jādodas uz Valsts policiju pie iecirkņa pilnvarotā, jo esot sākta lieta par cepuma apēšanu veikalā, pauž kunga tuviniece Iveta.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Anastasija Laizāne pastāstījusi, ka krimināllieta par notikušo gadījumu nav sākta: “Ne no vienas puses par notikušo nav iesniegts iesniegums. Turklāt šai gadījumā nav kriminālnozieguma sastāva.”

Policija ieradās pie kunga mājās, jo viņš dzīvo blakus veikalam. Pircējam tika izskaidrots, ka viņam ir tiesības sākt lietu pret veikalu par netaisnīgo attieksmi. Tikmēr komentēt apsardzes darbību policija atturas. Policijai nav tāda pienākuma un tiesību. Bet apsardzes policijas izsaukums bijis pamatots, jo bijusi konfliktsituācija starp divām personām. Šai gadījumā veikalu un tā klientu.

AVOTS:

focus

Pievienot komentāru