Parakstamies, lai minimālā alga būtu 500 eiro mēnesī

1856711-focus-wide

Portālā Manabalss.lv sākta parakstu vākšana, lai palielinātu minimālo darba algu līdz 500 EUR mēnesī un divkāršotu neapliekamo minimumu – vēsta slavenibas.lv.

Vispārējais neapliekamais minimums bez atvieglojumiem ir 75 EUR mēnēsī, to tiek piedāvāts paaugstināt līdz 150 EUR mēnesī, sasniedzot citu Baltijas valstu neapliekamā minimuma līmeni. Lai sasniegtu vismaz Lietuvas un Igaunijas neapliekamā minimuma līmeni ir jādivkāršo neapliekamais minimums visām sabiedrības grupām. Tagad Latvijā gadā neapliekamais minimums tagad ir 900 EUR, bet Igaunijā 1848 EUR, savukārt Vācijā 8354 EUR gadā. Gan OECD, kurā Latvija vēlās iestāties, gan Eiropas Komisija un Tiesībsargs savos gada ziņojumos ir norādījusi, ka Latvija nepilda savas starptautiskās saistības, kuras uzņēmās parakstot Eiropas Sociālo hartu un Eiropas Pamattiesību hartu, visas šīs organizācijas norāda uz sociālo nevienlīdzību, zemo minimālo algu un neapliekamo minimumu.

Ej uz nākamo lapu lai lasītu tālāk!

COMMENTS

  • <cite class="fn">А̲р̲т̲ё̲м̲ ̲ С̲е̲р̲к̲о̲в̲</cite>

    Nu un kur lienat,ja nezinat?Viņi NEVAR palielināt tik strauji,un nekad nepalieinās. Just google It – Inflācija . Kā jums būs vairāk naudas,tā arī ražotāji palielinās cenas.

  • <cite class="fn">Rihards Kalita</cite>

    Bet logiski ka nepalielinas,uzreiz uz 500euro
    kaut tu paraksties,kaut tattoo uztaisi uz visu muguru 🙂

  • <cite class="fn">Agnese Tomsone♥♥♥</cite>

    Es gan gribetu parakstiities par 1000€ minimalo algu.Ja nem vera ka LV ir darga partika,apgerbrs,zales u.c
    Normalam dzives limenim vismaz 1000€

  • <cite class="fn">MĀRTIŅŠ VIĻUMS</cite>

    varat rakstities kamer slikti paliek neko tas nedos…nesen bij jarakstas lai samazina deputatus uz 50…ta ari tema pazuda nekuriene.meginat jau var 😀

  • <cite class="fn">Mārtiņš Lielauza</cite>

    Cenas redz aug ātri katru dienu ceļ lai algu paceltu gadiem jāgaida kad mums ies labi????

  • <cite class="fn">Mārtiņš Lielauza</cite>

    Drīz neko vispār nevarēsim atļauties .ja pat bēgļiem māsa vairāk pat par pašiem saviem cilvēkiem vispār nedomā . tikai lai kaut kādiem bēgļiem labi

    • <cite class="fn">Martins Eihe</cite>

      Tu maz zini cik bēgļiem maksā vai vienkārši tā pat te gaudo kompānijas pēc

  • <cite class="fn">Nauris</cite>

    Visiem, kas kvēli fano par minimālās algas pacelšanu, iesaku aiziet uz biblioteku, paņemt ekonomikas pamatu mācību vielu, to izlasīt un izdarīt secinājumus. Tik strauja minimālās algas pacelšana būtu trekns punkts mazajiem uzņēmējiem un milzīgs burbulis inflācijai.

  • <cite class="fn">hujaarii .</cite>

    Jā, mēs parakstamies, valdība pieņem, un pēkšņi Dana Reizniece sāk dirst ārā dzīvu naudu. Ākstu bars, ibio!

  • <cite class="fn">Viesturs Betmans</cite>

    Lai tie mazie uki ari aizit viens bars pa pieskari tada maza pilsetciemata pilnigi pietiek ar vienu normalu veikalu nevis ka tagad katra otra pirma stava dzivokli kautkada desu bodite kur censas iesmeret kautko ar noietu terminu,vai vel kautko par nenormalu cenu kas kautkada interneta veikala maksa 1.eur.

  • <cite class="fn">Mariss Liepa</cite>

    Nafigam? Lai var nomaksāt parādus? Kurus – par treknajos gados iegrābto Toyota RAV4 vai par pilnīgi neadekvāti un nevajadzīgi iegrābto dzīvokli?? Par ko tieši valstoij ir jāuzņemas atbildība??

  • <cite class="fn">Agnese Zeltina</cite>

    Priekš kam palielināt? Lai mazie uzņēmēji izputētu, jo nevar samaksāt algas? Lai bezdarbs palielinātos, jo kaut vai tie paši mazie uzņēmēji nespēj samaksāt minimālo algu darbiniekam? Uzņēmējs diezin vai ar vieglu sirdi atlaistu, piespiedu kārtā tas būtu jādara.
    Jāmācās pamatlietas ekonomikā un jādomā ar galvu.
    Tas, ka dažiem strādniekiem alga palielinātos uz vispārējā fona nebūtu nekāds ieguvums.

Pievienot komentāru