Pārsteigums! Gredzenus mij ASV un Kanādas izlašu hokejistes

Facebook, privātais arhīvs

ASV un Kanādas sieviešu hokeja izlašu spēlētājas kļuvušas par partnerēm ne tikai sportā, bet arī dzīvē. Amerikas valstsvienības kapteine 22. septembrī mijusi gredzenus ar kanādiešu kolēģi, vēsta ārvalstu plašsaziņas līdzekļi.

Megana Dagana ir 2018. gada olimpiskā čempione, viņas kontā ir arī 2010. gada un 2014. gada sudraba medaļas. Viņa tāpat pārstāvējusi savu valsti astoņos pasaules čempionātos. Spēlē sieviešu hokeja komandā “Boston Pride”.

Megana ir 31 gadu veca uzbrucēja, komandas kapteine, septiņkārtēja pasaules čempione.

Viņas mīļotā sieviete ir 34 gadus vecā Džiliana Epsa, trīskārtēja olimpiskā čempione (2006., 2010., 2014. gadā). Arī uzbrucēja, bet ar kreisās puses satvērienu. Savu spēlētājas karjeru noslēgusi 2014. gadā, kad sāka strādāt par trenera palīgu Bostonas koledžā.

Tieši Bostonā abas sievietes arī iepazinās un izveidoja ģimeni.

Interesanti, kāda ir abu mīļoto sieviešu statistika, spēlējot hokeju vienai pret otru?

2010. gads – Kanāda uzvarēja ar 2:0. Dagana spēlēja trešajā virknējumā, izdarīja piecus raidījumus pa vārtiem, bet Epsa pirmajā virknējumā ripu uz vārtiem raidīja tikai vienu reizi.

2014. gads – Kanāda uzvarēja papildlaikā ar 3:2. Dagana ieraidīja vārtos pirmo ripu, bet Epsa uz ledus pavadīja tikai piecas minūtes, bet aizbrauca mājās ar zelta medaļu.

Pievienot komentāru