Piens ārstē! 11 ļoti senas dziednieku receptes

Foto – Pixabay

Šīs receptes ir ļoti senas – tās dziednieki vākuši, krājuši un praksē pārbaudījuši gadsimtiem ilgi.

Govs piens palīdz ārstēt šādas saslimšanas.

Pret aknu kaitēm: katru dienu tukšā dūšā jāizdzer glāze piena un svaigi spiestas burkānu sulas maisījums (sajaukts attiecībā 1:1). Dziednieciskā efekta pastiprināšanai brokastis vēlams ēst ne agrāk kā pēc stundas vai pusotras. Ārstēšanās kurss nav ierobežots.

Pret hemoroīdiem: sāpju mazināšanai hemoroīdu mezgliem pieliek putriņu, kas pagatavota no piena un sasmalcināta sīpola. Ārstēšanās kurss – divas nedēļas.

Pret psoriāzi: katliņā ielej pienu, uzkarsē līdz viršanai, 3–5 minūtes tur uz lēnas uguns, pēc tam pārlej citā traukā. Ar koka karotīti savāc balto nogulsnējumu, kas palicis uz katliņa malām un ar to apziež sāpošās vietas.

Pret krampjiem: tējkaroti maura retēja aplej ar glāzi karsta piena, brītiņu nostādina, tad izkāš un izdzer karstu. Dienas laikā jāizdzer 2–3 glāzes uzlējuma (katrai lietošanas reizei gatavo atsevišķi).

Pret mastopātiju: 100 g diļļu sēklu uzvāra puslitrā piena, noņem no uguns, silti ietin, 2 stundas nostādina, tad izkāš un sadala 3 lietošanas reizēm. Lieto pusstundu pirms ēšanas. Ārstēšanās kurss – trīs nedēļas. Pēc nedēļu ilga pārtraukuma kursu var atkārtot.

Pret migrēnu: glāzē sakuļ jēlu vistas olu, aplej ar verdošu pienu un izdzer. Procedūru atkārto reizi dienā vienu nedēļu.

Pret balss zudumu: olas dzeltenumu atdala no baltuma un iemaisa pusglāzē uzsildīta piena. Ar maisījumu skalo kaklu un dzer maziem malkiem.

Pret matu taukošanos: pēc mazgāšanas matus uz dažām minūtēm samitrina ar glāzi piena, kurā izšķīdināta tējkarote sāls. Pēc tam izskalo ar vārītu ūdeni.

Pret ekzēmu un ādas niezi liek piena aplikācijas un kompreses.

Paģiru sindroma atvieglošanai: no rīta tukšā dūšā jāizdzer glāze silta piena.

Pret ķiploku smaku no mutes: maziem malkiem jāizdzer glāze piena, apskalojot ar to mutes dobumu.

Pievienot komentāru