“Pirmajos gados jaunie politiķi būs viegli manipulējami,” uzskata Smiltēns

Kadrs no video

“Es domāju, ka šobrīd ambīciju līmenis un tā sajūta, ka cilvēki visu saprot, ir sakāpināta. Tad, kad jaunie cilvēki ienāks, šīs divas trešdaļas ieņems zaļos krēslus, tajā brīdī viņi sapratīs, ka maz ko saprot no politikas,” komentējot topošās valdības aprises, RīgaTV 24 raidījumā “Kur tas suns aprakts?” pauda politiķis Edvards Smiltēns (LRA).

Turpmākajā sarunā viņš izklāstīja savu pieredzi esot jauna politiķa ādā: “Man, tiesību zinātnes un konstitucionālās tiesības studējušam, it kā ar pieredzi, tomēr pirmajos mēnešos bija skaidrs, ka ļoti daudz ko jāsaprot, it sevišķi pagātne. Pirmajos gados tā man bija lielākā problēma. Piemēram, gāzes tirgus atvēršanas jautājums: es arī sāku sniegt priekšlikumus un darboties. Man bija jāizlasa ļoti biezs līgums par gāzes privatizāciju, kas bija slēgts pirms 20 gadiem…” “Tas, ar ko saskaries tās divas trešdaļas, ir institucionālās atmiņas trūkums. Pirmo gadu viņi reāli mācīsies,” paskaidroja Smiltēns.

“Pirmos trīs, četrus gadus tiešām ir jāuzticas kolēģiem, jo tu varbūt esi eksperts, piemēram, izglītības jautājumos, bet nav nekādas izpratnes par enerģētikas, transporta jautājumiem, bet tev tie lēmumi ir jāpieņem. Tas ir tas, ar ko saskarsies jaunie un viņiem būs ļoti daudz jāmācās. Līdz ar to pirmajos gados šie jaunie cilvēki būs ārkārtīgi vienkārši manipulējami,” noteica Smiltēns.

Pievienot komentāru