Platīna kāzas: Elizabete II un princis Filips nosvinējuši 70. kāzu gadadienu


1947. gada 20. novembrī Lielbritānijas nākamā karaliene Elizabete apprecējās ar princi Filipu. Kopš tā laika ir pagājuši 70 gadi. Tas nozīmē, ka Bekingemas pilī viņi svin platīna kāzas. Viņas Majestāte ir pirmā monarhijas vēsturē, kas atzīmē šādu gadadienu. Piedāvājam ielūkoties, kā notika šie svētki un kāda bija šī skaistā pāra jaunība.

Saskaņā ar oficiālo versiju, Elizabete iepazinās ar savu nākamo vīru astoņu gadu vecumā. Bērnībā Filips, Grieķijas prinča dēls, bija spiests pamest savu dzimteni un doties uz Angliju. Visu garo ceļu bērns pavadīja apelsīnu kastē.

Elizabetes tēvs nebija mierā ar laulībām ar nabadzīgu aristokrātu, bet viņas meitai izdevās viņu pārliecināt. Un karalieni var saprast. Filips bija skaists, jauns, garš, zilo asiņu militārais jūrnieks.

Kad Apvienotā Karaliste paziņoja par gaidāmajām kāzām, visi sāka sagatavoties svētkiem. Viss bija visaugstākajā līmenī. Šādas greznas izdarības pasaule nebija redzējusi vairākus gadu desmitus.

Līgavas kleitu šuva pils modelētājs Normans Hartnells. Tā tika glabāta noslēpumā līdz pēdējam brīdim. Tagad šis dizains ir neticami populārs. Līdzīgi apģērbi bija Keitas Midltones un Greisas Kellijas kāzās.

Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!

Pievienot komentāru