Raidījums: Pie Jūrmalas mēra atrastas šļirces ar kokaīnu un viņa DNS

Kadrs no video

Jūrmalas mērs Gatis Truksnis (ZZS) savulaik sodīts par narkotisko vielu neatļautu glabāšanu – Valsts policija politiķim piemērojusi 100 eiro naudas sodu, 30. septembrī vēstīja TV raidījums “Nekā personīga”.

Raidījuma veidotāju rīcībā nonākusi informācija, ka šļirce ar kokaīna paliekām pie Trukšņa atrasta Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) veiktajās kratīšanās kriminālprocesā par partijas “No sirds Latvijai” (NSL) un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) iespējamu nelikumīgu finansēšanu.

DNS analīzes apliecinājušas, ka uz šļirces ir Trukšņa DNS pēdas, un policija viņu sodījusi saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksa 46.pantu par narkotisku vielu neatļautu glabāšanu, ziņo “Nekā personīga”.

Trīs politiskās partijas šobrīd iet uz Saeimas vēlēšanām ar aizdomām par nelikumīgu to finansēšanu. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) Ingunas Sudrabas vadītajai partijai licis atmaksāt valsts budžetā 35 000 eiro, bet ZZS – 27 000 neskaidras izcelsmes ziedojumus.

Odiozo uzņēmēju Jūliju Krūmiņu pirms diviem gadiem KNAB aizturēja kopā ar Jūrmalas mēru Gati Truksni. Krūmiņu tur aizdomās par slēptu ZZS atbalstīšanu, pretī saņemot pilsētas vadības labvēlību saviem projektiem kūrortpilsētā. Krūmiņš apgalvoja, ka neko nav pārkāpis, un solīja KNAB uzspridzināt. ZZS Truksni centās izslēgt no partijas rindām, taču jau pagājušās pašvaldību vēlēšanās Truksnis atkal bija viņu mēra kandidāts Jūrmalā.

Tāpat KNAB Izmeklēšanas nodaļas vadītāja Ineta Cīrule atklājusi, ka laikā no 2014. gada līdz 2016. gadam Trukšņa izdevumi ir grūti salāgojami ar domes priekšsēdētāja ienākumiem – ceļojums uz Šveici, 17 000 vērta paklāja iegāde bijusi tikai daļa no Jūrmalas mēra dārgajiem tēriņiem. Informāciju KNAB nodevis Valsts ieņēmumu dienestam (VID), kas veicis Trukšņa fiziskās personas auditu.

“Nekā personīga” rīcībā ir informācija, ka KNAB kratīšanu laikā pie Trukšņa atrasts arī kas tāds, kas uz KNAB izmeklēšanu neattiecas. Pie Trukšņa izņemtas šļirces ar kokaīna paliekām. DNS analīzes liecina, ka šļirces izmantotājs ir Jūrmalas mērs. Valsts policija Truksni sodījusi par narkotisko vielu neatļautu glabāšanu un piemērojusi naudas sodu 100 eiro.

Pievienot komentāru