Rīgas autobusā ar nazi bruņojies vīrietis satvēris ķīlnieku un draudējis pārgriezt rīkli!

Aizturētais 1988. gadā dzimušais vīrietis jau iepriekš sodīts par narkotiku lietošanu un zādzībām nelielā apmērā.
Saistībā ar notikušo pret vīrieti uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 132. panta pirmās daļas – par draudiem izdarīt slepkavību vai nodarīt smagu miesas bojājumu, ja ir bijis pamats baidīties, ka šie draudi var tikt izpildīti. Par šādu noziegumu likumā paredzēta īslaicīga brīvības atņemšana vai piespiedu darbs, vai naudas sods. Tāpat pret vīrieti uzsākta administratīvā lietvedība par atrašanos narkotisko vai psihotropo vielu ietekmē.

Izsakām pateicību iedzīvotājiem, kuri izrādīja drosmi un pašaizliedzību, aizstāvot jaunieti, kuram draudēja briesmas. Tāpat aicinām ikvienu, redzot neadekvātas apreibinājušās personas, nekavējoties zvanīt policijai pa tālruni 110.

Personas narkotisko vai psihotropo vielu ietekmē mēdz būt neprognozējamas, tāpēc nav vēlams ar viņām ielaisties diskusijās.

Ar narkotisko vielu apriti saistītu noziegumu apkarošana ir viena no Valsts policijas prioritātēm un tam tiek izmantoti ievērojami policijas resursi. Ar katru gadu noziedzības līmenis samazinās, lielā mērā pateicoties arī tam, ka iedzīvotāji par šādiem gadījumiem ziņo.

AVOTS: Valsts Policija

Pievienot komentāru