Gaidot nedēļas nogali piedāvājam palutināt ģimeni ar ļoti garšīgām brokastīm – biezpiena standziņām.
Vislabākā izvēle būs biezpiens ar zemu tauku saturu un nedaudz pasauss. Ja tas ir mitrs, atveriet iepakojumu un ļaujiet nedaudz pastāvēt, taču neļaujiet apkalst. Lai deserts labi apgrauzdētos, cepiet uz mazas uguns un vairākas reizes apgroziet.
SASTĀVDAĻAS nelielai porcijai
- 300 g biezpiena
- 1 ola
- 1 ēdamk. skābais krējums
- 2 ēdamk. cukurs
- 1/4 tējk. sāls
- 1/8 tējk. vaniļa
- 1/2 tējk. soda ar cepamo pulveri
- 3 ēdamk. milti
- 2 ēdamk. saulespuķu eļļas
- 2 ēdamk. pūdercukurs (apkaisīšanai)
Rūpīgi sasmalcina biezpienu, lai tas nav graudains.
Dziļā bļodā sajauc biezpienu, olu, skābo krējumu, cukuru, cepamo pulveri ar sodu un miltiem. Rūpīgi sajauc sastāvdaļas. Milti var būt nepieciešami nedaudz vairāk, tas viss ir atkarīgs no biezpiena konsistences.
Apkaisa darba virsmu ar miltiem un mīca mīklu.
Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!