Salu tilta pārbūve apsteidz plānoto grafiku

Foto – www.latvijas-tilti.lv

Pirmdien, 1. oktobrī, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un citas pašvaldības amatpersonas apmeklēja Salu tilta kompleksu, lai pārbaudītu remontdarbu gaitu.

N.Ušakovs norādīja uz veicamo darbu apjomu un tehniskā izpildījuma sarežģītību. “Šobrīd varam runāt par nopietnu Salu tilta kompleksa pārbūvi, nevis par vienkāršu remontu vai atjaunošanu. Tilta pārbūves 2. kārta norit pēc plānotā grafika, to pat apsteidzot,” akcentēja pilsētas mērs.

Savukārt Satiksmes departamenta direktora p.i. Emīls Jakrins informēja, ka šobrīd remontdarbi norit vairākos objekta posmos – estakādē pār Bieķengrāvi, uz tilta pār Bieķengrāvi (augšteces pusē), pārvadā pār Lucavsalu un četrās estakādes Zaķusalā, kā arī pārvadā pār Krasta ielu.

“Pilnībā īstenojot Salu tilta pārbūvi, tiks nodrošināta ērta un raita satiksmes plūsma, novēršot maģistrālo ielu fragmentāro raksturu un to pārrāvumus, kā arī mazinot transporta sastrēgumus. Vienlaikus projekta realizācija veicinās gaisa kvalitātes uzlabošanos, samazinās trokšņa un vibrāciju izplatību, kā arī uzlabos dzīves vidi pilsētas iedzīvotājiem,” klātesošos informēja E. Jakrins.

Objekta pārbūves laikā tiek demontēts pārvadu segums, izbūvētas nolietotās hidroizolācijas, atjaunotas laiduma konstrukciju betona virsmas, pastiprinātas laiduma konstrukcijas, kā arī izbūvētas jaunas deformācijas šuves.

Darbus veic Pilnsabiedrība “ACB un Tilts”, veicamo darbu kopējās izmaksas sastādīs 19,6 miljoni eiro. Projektu līdzfinansē no Kohēzijas fonda, 85% apmērā no attiecināmajām projekta izmaksām.

Pievienot komentāru