Sāp galva – pieliec kāpostu, sīpolu vai citronu! 12 vecmāmiņu receptes

Foto – Pixabay

Galvassāpes var izraisīt dažādi faktori, tāpēc, protams, svarīgi zināt konkrēto cēloni. Ja galvassāpes ir regulāras, ieteicams apmeklēt ārstu, bet citos gadījumos var izmēģināt kādu no tautas līdzekļiem.

* Pierei, deniņiem un pakausim pieliek svaigas galviņkāpostu lapas.

* Galvassāpes novērš pierei un deniņiem pieliktas sīpola ripiņas.

* Pavasarī un vasarā galvai pieliek svaigas māllēpju lapas (ar gludo pusi pret ādu).

* Ņem svaigu citrona miziņu, notīra no baltās kārtiņas un uz kādu brīdi ar mitro pusi pieliek deniņiem. Drīz vien zem miziņas parādīsies sārts plankums, kas nedaudz dedzinās un niezēs, bet galvassāpes pierims.

* Galvassāpju lēkmes laikā jāapēd 1–2 ēdamkarotes medus un mierīgi jāpaguļ. Pēc pusstundas sāpes mazināsies.

* Pret galvassāpēm palīdz žeņšeņa izvilkums spirtā (1:10). To lieto pa 20–25 pilieniem 3 reizes dienā pusstundu pirms ēšanas.

* Var pamēģināt arī šādu metodi: ne ilgāk kā minūti iespējami spēcīgāk un dziļāk saspiest virsdeguni pie pašas deguna saknes. Noteikti kļūs vieglāk. Metodi var atkārtot, bet ar to nekādā gadījumā nedrīkst pārāk aizrauties.

* Labi palīdz karstas (bet ne pārāk) roku un kāju vannas vai arī kontrasta vannas, kad vispirms rokas vai kājas iemērc karstā, tad aukstā ūdenī.

* Nevajadzētu aizmirst arī sinepju plāksterus – tos liek uz spranda starp lāpstiņām vai uz kāju ikriem (bet ne uz abām vietām vienlaikus).

* Ap galvu apsien ne pārāk platu (7–8 cm) mīksta vilnas auduma apsēju tā, lai tas būtu tieši virs uzacīm un ausīm un nedaudz saspiestu galvu. Šī metode efektīvi palīdz, ja galvassāpju cēlonis ir pazemināts asinsspiediens.

* Ķīniešu metode. Vispirms ar plaukstām izdara maigas glaudošas kustības no zoda līdz deniņiem, tad – no pieres centra līdz deniņiem. Šādā secībā masāžas kustības atkārto vairākas reizes. Procedūras nobeigumā aptuveni 5 sekundes masē vaigus, izdarot apļveida kustības pulksteņa rādītāja virzienā.

* Ja galvassāpju cēlonis ir saspringti muskuļi (sajūta, it kā galvā būtu uzlikta ķivere vai to apjož stīpa), var pamēģināt uz to papūst: ieslēgt fēnu uz vidēju temperatūru un 3 minūtes no 30 cm attāluma silto gaisu virzīt uz pleciem un pakausi. Pēc tam fēnu var pārslēgt uz augstāku temperatūru un turpināt procedūru vēl 3–5 minūtes.

Pievienot komentāru