Šausminoša traģēdija Brazīlijā! Tas, ko izdarīja šie nelieši, nav prātam aptverams!

Mūsu civilizācija pastāvīgi attīstās. Mēs esam nogājuši tālu ceļu no riteņiem un nūjām līdz automašīnām, klēpjdatoriem un citām lietām, bez kurām 21.gadsimtā dzīvi ir grūti iedomāties.

Tas izklausās absurdi, bet pat šodien joprojām pastāv cilvēki, kuru dzīvesveids saglabājies kā akmens laikmetā. Bieži vien šīs parādības iemesls ir tas, ka viņi dzīvo attālā un nepieejamā teritorijā.

Lielākā daļa šo savvaļas cilšu dzīvo Amazones džungļos, no kuriem lielākā daļa atrodas Brazīlijas teritorijā. Saskaņā ar šīs valsts konstitūciju, zeme, uz kuras dzīvo kāda cilts, ir viņu īpašums, un ieiešana svešiniekiem ir aizliegta, lai saglabātu kopā dzīvojošo cilvēku grupas identitāti.

Tas ir, lai aizsargātu viņus no civilizācijas un, kā pierāda prakse, visās iespējamās vārda nozīmēs. Bet, kā vienmēr, kas rakstīts uz papīra un realitāti ir divas dažādas lietas.

Džavari ielejā, kas atrodas Brazīlijas ziemeļrietumos, noticis nežēlīgs slaktiņš. Apmēram desmit vietējos cilts pārstāvjus, tostarp sievietes un bērnus, nonāvēja nelikumīgi zelta meklētāji. Par to liecina cilvēktiesību organizācijas Survival International oficiālā tīmekļa vietne.

Brazīlijas iestādes sākušas atklātu izmeklēšanu. Noziedznieki tika ātri noķerti, jo daži no viņiem nolēma palepoties ar saviem “sasniegumiem” netālu esošajā bārā.

“Tā bija pašaizsardzība,” apgalvo slepkavas. Leila Silvija Burgere Sotto Majore, Brazīlijas pamatiedzīvotāju lietu aģentūras (FUNAI) koordinatore, saka: “Mirušo ķermeņi tika nopietni sakropļoti un iemesti upē.”

Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!

COMMENTS

Pievienot komentāru