Šīs Ādas Vēža Detektors var izglābt jūsu dzīvību. Iegaumējiet un pastāstiet arī tuviniekiem!

Mūsdienās visi ir informēti par ādas vēža risku. Vēl tikai 20 gadus atpakaļ ārsti stāstīja, cik ir veselīgas saules vannas un sauļošanās, bet kopš tā laika viss ir mainījies. Tagad ikviens cilvēks zin to, kā vajag vienmēr lietot saules aizsargkrēmu (ja-ja, dažos klimatos pat ziemas laikā), ignorēt solārijus un periodiski pārbaudīties uz aizdomīgo dzimumzīmīšu esamību.

Pētīt uz sava ķermeņa jaunu plankumu vai dzimumzīmi mēdz būt diezgan biedējoši, jo mūsu smadzenes ir veidotas tā, kā tās uzreiz sāk pārdomāt ļaunākos notikumu variantus. Protams, ar mums ne vienmēr notiek tas ļaunākais, bet vieglāk no tā nepaliek.

Ārsta – onkologa viedoklis:

“Ādas vēzis ir viens no visizplatītākajiem onkoloģijas veidiem. šodien tas tiek diagnosticēts biežāk, nekā piena dziedzeru, prostatas, plaušu un resnās zarnas vēžu gadījumi kopā ņemti. Pēc statistikas, ikgadēja saslimstība ir plus 5%. Ādas vēzis vienādi bieži izplatās gan vīriešiem, gan sievietēm ikvienā vecumā, bet pedējā laikā ir biežāk vērojami jaunāko cilvēku saslimšanas gadījumi. Zināšanas par vēža pazīmēm palīdz noteikt atšķirību starp dzīvību un nāvi.”

Ja uz jūsu ādas ir kāds plankums, kas liek jums raizēties, labāk ir uzreiz vērsties pie ārsta. Tāpat jums noteikti netraucēt zināšanas par to, kāda dzimumzīme var tikt uzskatīta par aizdomīgu. Zināšanas par to, kā izskatās melanoma, var izglābt jūsu dzīvību!

Vislabākais ādas slimību profilakses veids ir pašam sava ķermeņa pētīšana, no galvas līdz kājām. Neaizmirstiet pievērst uzmanību savas ādas stāvoklim – ja uz ķermeņa ir uzradusies kāda jauna dzimumzīme, uzmanīgi vērojiet visas tās izmaiņas.

Vai var uzzināt, kā dzimumzīme ir sākusi pārvērsties par melanomu? Ja, tas ir iespējams! Labākā metode, kā mājās noteikt potenciāli bīstamus audzējus ir ABCDE tabula. Saglabājiet to un periodiski izmantojiet, profilaktiski pārbaudot savu ādu.

Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!

Pievienot komentāru