Šis suns kopā ar maratonistu noskrēja 100 km pāri tuksnesim. Lūk, kā izskatās kā patiesa uzticība! FOTO

Maizais klaiņojošais šunelis iekarojis cilvēku sirdis visā pasaulē, vairākas dienas pavadot Skotijas skrējēju super maratona laikā pār plašo Gobi tuksnesi Ķīnā.

Dions Leonards, sportists no Skotijas, 2016. gadā noskrēja sešu dienu maratonu Gobi tuksnesī.

“Pirmajā maratona dienā viss notika kā parasti. Bet otrajā dienā man sāka sekot maziņš klaidonītis. Sākumā es domāju, ka maz ticams, ka viņš varēs daudz paskriet, bet, kā izrādījās, mans viedoklis bija nepareizs!” saka Dions.

Iedomājieties sportista pārsteigumu, kad izrādījās, ka suns kopā ar viņu pārvarēja visus 37 skrējiena otrā posma kilometrus! Kad Dions pieturas punktā devās pie ugunskura, lai uzvārītu ūdeni, viņš atkal ieraudzīja mazo smilšu krāsas suņuku ar lielām, tumšām acīm un smieklīgām ūsiņām un bārdu.

“Es tik ļoti iemīlēju šo drosmīgo suni, ka nolēmu viņam piešķirt vārdu. Es nosaucu viņu par Gobi, jo es pirmo reizi satiku viņu pie Tien Šana kalna aukstajām nogāzēm, kas robežojas ar Gobi tuksnesi Ziemeļrietumu Ķīnā” sacīja Leonards.

Trešajā maratona dienā suņuks nekavējoties pievienojās sportistam. Kopā šis pāris skrēja vēl 42 kilometrus.

“Kad dienas beigās mēs pārkāpām finiša līniju, es jutu, ka cilvēki vairāk nekā man, piesaista uzmanību sunim. Brīvprātīgais atnesa Gobi mazu ūdens spaini, ko viņa labprāt izdzēra. Es piesēdu blakus un izvilku nelielu gabaliņu sausas gaļas. Suņa acis uzmanīgi sekoja man” saka Leonards.

Nākamās divas dienas bija stiprs lietus, tāpēc suns nevarēja skriet kopā ar sportistu. Bet maratona organizētāji nogādāja Gobi līdz finišam, lai viņa varētu apsveikt savu jauno draugu.

Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!

Pievienot komentāru