Skumji līdz asarām: divi suņi apsargā mirušu saimnieku

Facebook/Liberta

Dzīvnieku aizsardzības biedrība “Liberta” soctīklos lūdz palīdzību, vēstot par kādu ārkārtīgi skumju gadījumu. Dzīvnieku speciālistus palīgā aicinājusi policija, jo divi suņi nav laiduši svešiniekus klāt pie sava mirušā saimnieka.

“Pie neparedzamās ikdienas esam pieraduši, bet ir situācijas, pie kurām pierast ir grūti..
Šoreiz policija lūdza mūsu palīdzību,jo kādā mājā gulēja miris vīrietis, bet piekļūt cilvēkam nebija iespējams, jo divi suņi apsargāja savu cilvēku.

Ierodoties notikuma vietā, redzējām skatu, kas sirdij lika sarauties. Apkārt necila un sen neuzkopta iedzīve, tālākajā istabiņā gulēja cilvēks, priekšā tam acīmredzami traumēts suns, kurš gatavs savu cilvēku pasargāt no ienākušajiem cilvēkiem un aiz cilvēka vēl viens suņuks, kurš galvgalī sēdēja un sargāja savu cilvēku. Redzams, ka viss, kas vīrietim bijis ir viņa suņi, ja arī kāds tuvinieks ir, tad sen aizmirsis par vīrieti.

Suņu acīs bija redzamas bailes un vēlme pasargāt, bet mums viņi bija jāved prom un ekspertiem jāsāk savs darbs.

Mums sekoja brauciens uz klīniku, lai dzīvniekiem sniegtu nepieciešamo palīdzību.

Jaunākajai sunītei Hanijai ar veselību viss kārtībā, bet emocionāli sunīte ir nomākta un bailīga.

Rudajai kucītei Hollijai situācija ir smaga, sunītei ir bijis pārlauzts mugurkauls (un viņa ir dzīva!), un trauma ir jau vismaz mēnesi sena, ir izsutumi, izgulējumi, sunīte paiet nespēj, bet nokārtošanos kontrolē, jūtība kājām un astei ir.

Pie tam,sunīte ir grūsna un dzemdības ir pāris dienu attālumā. Neskatoties uz visu, jāatzīst, Hollija ir dzimusi laimes krekliņā, jo ir izdzīvojusi.

Esam konsultējušies ar vairākiem vetārstiem, tai skaitā ar Dr. Ozolu pie kura Hollija tiks vesta uz vizīti, līdz ko sunīte būs atkopusies pēc dzemdībām. Pastāv iespēja, ka Holliju būs iespējams operēt un nofiksēt mugurkaulu,tādējādi Hollija varēs dzīvot pilnvērtīgu dzīvi ratiņos.

Mums priekšā smags ceļš, bet gribas ticēt, ka viss izdosies, tāpēc lūdzam finansiāli atbalstīt Holliju. Ja kāds vēlas, var Holliju apciemot un atvest dāvanā kvalitatīvus konservus, vienreizējos mitruma uzsūcošos paladziņus, tie mums šobrīd iziet zibens ātrumā.

Libertā dzīvnieki tiek ārstēti un uzturēti tikai pateicoties ziedotāju atbalstam.”

Pievienot komentāru