Slepens erotiskās mākslas muzejs Neapolē. Lūk, kāpēc 200 gadus tajā neielaida sievietes! FOTO

 

Par pārsteigumu arheologiem, papildus parastajiem artefaktiem tika atrasti arī daudzi objekti, tai skaitā arī erotiska rakstura. Izrādījās, ka cilvēki Senajā pasaulē visai izlaidīgi nodarbojās ar seksu, faktiski paceļot to kulta līmenī.

2

Iepriekš minētajās pilsētās seksa industrija uzplauka nevaldāmās krāsās. Šeit tika būvēti desmitiem namu, kuru sienas tika rotātas ar erotiskām freskām. Turklāt seksa attēli bieži papildināja bagāto privātmāju guļamistabu interjeru!

3

Arī marmora statujas atveidoja diezgan nerātnus stāstus. Piemēram, Kalipigas Venēra (vai Kalipigas Afrodīte) veltīta neparastam skaistuma konkursam, kurā uzvarēja skaistākās sēžamvietas īpašniece, turklāt pārspējot savu māsu!

4

Un cik gan daudz ir atrastu sīku, intīmas dabas priekšmetu! Pat parasti sadzīves priekšmeti, piemēram, eļļas lampas bija izteikti falliska paskata.

5

Un pat daudzu tempļu izrakumos tika atrastas figūriņas, kas attēloja dzimumorgānus. Tie bija tā saucamie ziedojumu priekšmeti- dāvanas dieviem, kas atspoguļo ticīgo lūgumus.

6

Iespējams, visskandalozākais atradums bija skulptūra- romiešu dieva Fauna kopošanās ar kazu…

7

Ilgu laiku arheologi nevarēja izdomāt, ko darīt ar pikantajiem atradumiem. Sākumā viņi tos, kopā ar citiem artefaktiem, izrādīja muzejos, bet tas bija ļoti mulsinoši apmeklētājiem. Galu galā, seno erotisko objektu likteni vienpersoniski izlēma karalis Frančesko I.

8

Kādu dienu Sicīlijas ķēniņš apmeklēja Arheoloģijas muzeju kopā ar savu sievu un meitām. Kad viņš ieraudzīja atklātos, pornogrāfiska rakstura eksponātus, viņš bija tik sašutis, ka lika paslēpt šo kaunu atsevišķā telpā, kas vēlāk kļuva pazīstama kā slepenais kabinets.

9

Piekļuve musinošajai izstādei tika atļauta tikai ar speciālu ielūgumu. Ieeja bija stingri aizliegta bērniem un sievietēm, bet ar katru dienu gribētāju aizkļūt aiz Slepenā kabineta durvīm kļuva arvien vairāk un vairāk!

10

1849. gadā kabineta durvis pat tika aizmūrētas. Tomēr drīz izstāde tika atvērta sabiedrībai, bet tajā tika ielaisti tikai vīrieši nobriedušā vecumā un ar labi izveidotiem morāles principiem.

11

Šāds piekļuves režīms bija vērojams līdz 2000. gadam, pēc kura ieeja tika atļauta visiem pieaugušajiem, neatkarīgi no dzimuma.

12

Lūk, kāds neparasts stāsts par pasaulē senāko erotiskās mākslas muzeju.

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: ofigenno.cc

Pievienot komentāru