Smaržīgas apelsīnu bumbas, svečturi, virtenes. Foto idejas Ziemassvētkiem

No sulīgiem, saldiem apelsīniem, mandarīniem un garšvielām var pagatavot bruvīgus rotājumus, lai māju pildītu Ziemassvētku un Jaungada smaržas: bumbas, sveces, svečturus, virtenes un pat apelsīnu kociņu.

Smaržīgās bumbas

Kaltētas krustnagliņas ir ne tikai aromātiska garšviela. Ar flomastera un zobubakstāmo kociņu palīdzību var tos izrotāt ar skaistiem rakstiem no krustnagliņām. Smaržos visa māja!

Ar koka iesmiņu vai zobu bakstāmo apelsīna mizā izveido caurumiņus, kuros ieliek krustnagliņas. Tās var veidot noteiktus rakstus vai vienkārši nejaušus zīmējumus.

Ja padomā konkrēts raksts, vislabāk vispirms līnijas iezīmēt ar flomasteru.

Aromāts būs intensīvāks, ja iepriekš krustnagliņas ieliksi burkā, apslacīsi ar krustnagliņu eļļu, aizvērsi vāciņu un atstāsi uz dienu ievilkties.

Lai izveidotu sausu smaržu bumbiņu, ar krustnagliņām rotātos augļus uz 3-4 nedēļām ieliek kanēļa, vijolīšu sakņu pulvera, smaržīgo piparu un muskatrieksta pulvera maisījumā.

Katru dienu apgroza un pārkaisa apelsīnus ar garšvielām, kamēr tie izkaltuši. Tikai pēc tam var piekarināt vai izlikt uz dekoratīviem šķīvjiem.

Apelsīnu kociņš
Svētku laikā apelsīnu kociņš kļūs par iemīļotāko svētku dekorāciju un ar savu aromātu papildinās Ziemassvētku cepumu smaržu. Ar krustnagliņām rotātie augļi skaisti izskatās arī mazos māla podiņos.

Apelsīnu virtenes

Krustnagliņu ornamenti padara katru apelsīnu par mazu mākslas darbu. Izverot tiem cauri gabalu alumīnija stieples un abus galus savinot, var izveidot virteni, ko rotā ar lenti savienojuma vietā. Tāda virtene var greznot logu.

Svece apelsīnu svečturī

Smaržo burvīgi, un liesmu atspīdumi rada pasakainu noskaņu.

Vispirms ar asu nazi nogriež apelsīna virspusi, lai diametrs atbilstu tējas svecītes diametram. Ar karoti izņem mīkstumu, ko var izmantot kādam desertam. Pēc tam izgrebto apelsīnu pilda ar smiltīm, virsū uzliek svecīti. Griezuma malu rotā ar krustnagliņām.

Pievienot komentāru