Smiltenē dzēsts paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks

Foto – Pixabay

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 4.oktobra plkst. 6.30 līdz 5.oktobra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 107 izsaukumus, no kuriem 10 bija uz ugunsgrēku dzēšanu un 86 uz glābšanas darbiem, bet 11 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst. 17.55 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Dzirnavu ielu Smiltenē, kur ugunsgrēks bija izcēlies garāžā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu dega garāžas jumts 100m 2 platībā un vieglā automašīna 6m 2 platībā. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts plkst. 22.27.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, malka, kūdra, elektrības līnijas balsts, sodrēji ēkas dūmvadā un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Saistībā ar spēcīgā vēja radītajiem postījumiem, ugunsdzēsēji glābēji vakar rīta pusē saņēma vairāk nekā 70 izsaukumus. Lielākā daļa izsaukumu bija saistīti ar to, ka koki nolūzuši pār ceļa braucamajām daļām, bet bija arī vairāki izsaukumi par to, ka koki nokrituši uz dzīvojamām mājā, automašīnām vai
elektrības līnijām.

Vakar ap plkst. 10.30 saņemts izsaukums uz Viļakas novada Vecumu pagastu, kur mežā bija apmaldījies cilvēks. Izmantojot automašīnas skaņas signālus, cilvēkam norādīts pareizais virziens izejai no meža.

Pievienot komentāru