Sprādziens Rīgā: Viens bojāgājušais

Plkst.4 pie kāda tirdzniecības centra atskanēja sprādziens. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka viens cilvēks gājis bojā, bet otrs – 30 gadus vecs vīrietis – guvis smagas traumas. Cietušajam veikta ķirurģiska operācija. Bojāgājušā personība vēl nav noskaidrota. Šobrīd tiek pārbaudīts, vai šajā grupā bijušas iesaistītas arī citas personas.

Sākotnējā izmeklēšanas versija liecina, ka noziedzīgs grupējums mēģinājis uzspridzināt bankomātu, lai iegūtu tajā esošo naudu. Grišins sacīja, ka, visticamāk, noziedznieki centās bankomātā izurbt vairākus caurumus, iepildīt tajā gāzi, vēlāk to detonējot. Visticamāk, sprādziens noticis sagatavošanās darba laikā. Notikuma vietā atrastie pierādījumi liecina, ka personu grupa bija sagatavojusies spridzināt bankomātu, kas atradies aptuveni 800 metru attālumā no sprādziena vietas.

Izmeklēšanā piesaistīta arī Drošības policija, taču pašlaik nekas neliecina, ka notikušais būtu saistīts ar terorismu.

Uz notikuma vietu devusies pretterorisma vienība, sapieri un izmeklēšanas grupa. Tika noslēgta teritorija, lai pārliecinātos, ka apkārt nav citu sprādzienbīstamu objektu un tika rūpīgi pārbaudīta apkārtne.

IZMANTOTIE AVOTI: FOCUS.LV

Pievienot komentāru