Stingrā režīma skola jeb kādus aizliegumus atceras vien padomju skolu absolventi

Īsi svārki

Bet situācija ar svārku garumu nebija tik viennozīmīga. Daudz kas bija atkarīgs no skolas: dažās tiem nepiekasījās, bet citās teju mērīja ar lineālu. Īso svārku dēļ tajā laikā tika izlietas daudzas asaras, jo skolas formu nopirka vairākiem gadiem, bet meitenēm bija ieradums augt…

Bižutērija un kosmētika

Otrā padomju skolēnu bēda. Ierasties skolā ar sakrāsotu seju- absurds! Tā dēļ jūs varēja piespiest nomazgāt seju ar veļas ziepēm. Aizliegts arī krāsot nagus un valkāt rotaslietas. Bet “pa kluso” bija iespējams ausīs ielikt neuzkrītošus auskarus- nagliņas.

Skolas formas unifikācija

Un visbeidzot pats trakākais. Skolas uniforma visiem bija vienāda. Ja jūsu forma bija kaut nedaudz atšķirīga, pat ja tai būtu nedaudz atšķirīgs tonis, jūs, iespējams, varējāt kļūt gan par skolotāju, gan skolēnu apsmiekla objektu.

Šodien arī skolās pastāv dažādi aizliegumi, bet, iespējams, ne tik stingri. Kāda veida aizliegumi jums bija skolā? Pastāsti komentāros!

©TOPRAKSTI.LV / AVOTS: takprosto.cc

COMMENTS

  • <cite class="fn">nu nu</cite>

    Kas šitos murgus sarakstijis? Pati mācijos padomju laikos un galvenais nosacijums bija-zili vai melni svārki.Varēja kaut paši šūt.Protams,zēni nestaigāja gariem matiem un meitenes krāšļos un ļoti labi. Nebija ko ”izlekt” ar drēbēm un frizūrām. Bet te saraksta it kā skolas būtu koncentrācijas nometnes. Neviens neatļāvās skolotājam ”uzšpļaut”,kā tas ir tagad.Vismaz kārtība valdija un cieņa.

  • <cite class="fn">filips-72</cite>

    kakogo ,,huja” izčez moi koment !

Pievienot komentāru