TOP10 pasaules bagātākie cilvēki 2016. gadā

Amerikāņu biznesa žurnāls Forbes ir nosaucis 10 bagātākos cilvēkus pasaulē 2016. gadā. Turīgo saraksts ir maz mainījies, salīdzinot ar iepriekšējo gadu. Piemēram, Marks Cukerbergs, izpilddirektors un līdzdibinātājs sociālo tīklu vietnei Facebook, ir pakāpies no 16. pozīcijas līdz 8., bet Bils Geits, Microsoft dibinātājs, jau vairākus gadus saglabā savu pirmo vietu.

10. Vieta. Ingvars Kamprads

10

Ingvars Kamprads ir desmitais starp bagātākajiem cilvēkiem pasaulē. Viņa mantiskais stāvoklis ir 39,3 miljardi dolāru. Viņš ir dzimis 30. martā 1926. gadā Zviedrijā. Viņš sāka strādāt jaunībā, pārdodot preces tirgū. 1943. gadā Kamprads dibināja IKEA Group, kas ir lielākais uzņēmums mēbeļu pasaulē, bet atstāja to 2013. gadā 87 gadu vecumā.

9. Vieta. Maikls Blumbergs

9

Maikls Blumbergs dzimis 14. februārī 1942. gadā Bostonā, Masačūsetsā, ASV. Viņa bagātība ir 4,21 miljards dolāru. Blumbergs ir globālās finanšu informācijas mediju kompānijas Bloomberg L.P. dibinātājs, vadītājs un īpašnieks. Viņš bija arī 108. Ņujorkas mērs.

8. Vieta. Marks Cukerbergs

8

Marks Cukerbergs ir dzimis 14.maijā 1984. gadā Vaitpleinā, Ņujorkā, ASV.  Cukerbergs ir sociālā tīkla Facebook priekšsēdētājs, izpilddirektors un līdzdibinātājs. Viņš studēja Hārvardas universitātē, kad sāka radīt Facebook ar saviem istabas biedriem. Vietne ātri kļuva populāra, un 2012. gadā Marks Cukerbergs kļuva par jaunāko miljardieri pasaulē.

7. Vieta Larijs Elisons

7

Larijs Elisons dzimis 17. augustā 1944. gadā Manhetenā, Ņujorkā, ASV. Viņš ir septītais bagātākais cilvēks pasaulē ar bagātību 45,3 miljardi dolāru Elisons ir Oracle, kas ir otrais lielākais uzņēmums programmatūras ražotājs pēc Microsoft, līdzdibinātājs un bijušais izpilddirektors.

6. Vieta Čārlzs Kohs

6

Čārlzs Kohs ir sestais bagātākais cilvēks pasaulē ar 4,68 miljardiem dolāru lielu bagātību. Kopā ar savu brāli viņš vada savu ģimenes biznesu Koch Industries, kurā ir apmēram 100 000 darbinieku.

Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!

COMMENTS

  • <cite class="fn">ChesterJuicy</cite>

    I often visit your blog and have noticed that you don’t update it often. More frequent updates will give your website higher authority &
    rank in google. I know that writing posts takes a lot of time, but you can always help yourself with miftolo’s tools which will shorten the time of creating an article to a couple of seconds.

  • <cite class="fn">blogroll backlinks</cite>

    This post provides clear idea designed for the new visitors of blogging, that really how to do running a blog.

  • <cite class="fn">Metin 2 EP</cite>

    Great content, amazing. Good job.

Pievienot komentāru