Traģēdija Daugavpilī: No 12.stāva nolec viena, nevis divas meitenes

Jāatgādina, ka iepriekš vietējais ziņu portāls «Gorod.lv» vēstīja, ka Daugavpilī naktī uz ceturtdienu, 23. martu, no daudzdzīvokļu nama 12. stāva nolēkušas divas nepilngadīgas meitenes. Vēsta, ka meitenes, iespējams, mēģinājušas izdarīt pašnāvību. Viena no meitenēm gājusi bojā, bet otra smagā stāvoklī nogādāta slimnīcā.

Valsts policijas (VP) pārstāve Ksenija Belova pastāstījusi, ka par notikušo ir sākts kriminālprocess un šobrīd ir nozīmētas ekspertīzes. Policija par notikušā apstākļiem plašāku informāciju nesniedz.

Portāla rīcībā esošā informācija liecina, ka abas meitenes ir Daugavpils novada iedzīvotājas un mācījušās vienā no pilsētas izglītības iestādēm.

Jāatgādina, ka kopš šā gada sākuma policija pārbaudījusi vairāk nekā 20 personu iesniegumus par to, ka jaunieši iesaistās izaicinājuma spēlēs. Piecos gadījumos tika konstatēts, ka jaunieši tiešām ir nodarījuši maznozīmīgus miesas bojājumus sev, piemēram skrāpējumus.

Vienlaikus nav gūts apstiprinājums par iesaisti kādās interneta spēlēs, kur kāds dod norādījumus sev nodarīt pāri, iepriekš teica teica Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Prevencijas vadības nodaļas priekšnieks Andis Rinkevics.

Vienlaikus viņš akcentēja, ka marta sākumā reģistrēts gadījums, ka jauniete vai nu izlēkusi, vai izkritusi pa trešā stāva logu.

Esot arī pieejams videomateriāls, kura autentiskumu policija apstiprina. Sīkāku informāciju par gadījumu, kur traumas guva 2005.gadā dzimusi meitene, pagaidām nesniedza.

Policija gan nav konstatējusi nevienu gadījumu, kurā būtu iesaistījusies trešā persona, kura pierunātu, piespiestu nodarīt miesas bojājumus vai izdarīt pašnāvību.

Taču, ja pastāv bažas, policija aicina ziņot.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Astrīda Igolniece, portālam apstiprinājusi, ka naktī slimnīcā tika nogādāta aptuveni 18 gadus veca meitene, kas bija nokritusi no 12 stāva augstuma.

AVOTS: lat.mixnews.lv

Pievienot komentāru