Uģis Kuģis: Covid-19 patiesībā ir Dieva žēlastība, lai cilvēki aizdomātos par īstajām dzīves vērtībām

Kadrs no video

Lai gan tas varbūt šķiet paradoksāli, koronavīruss, kas joprojām plosās visā pasaulē, ir Dieva sūtīta žēlastība, lai cilvēki aizdomātos par patiesajām dzīves vērtībām, uzskata vēdiskais filozofs un grāmatu autors Uģis Kuģis.

“Ja cilvēks nemācēja novērtēt lietas, kas viņam dotas, bija piespiedu kārtā jāsūta Dieva žēlastība, bet tikai ļoti smagā veidā, lai cilvēks apstātos un padomātu, kurš viņš īsti iet, kādas viņam ir vērtības, kas ir īsta ģimene, novērtētu iespēju ceļot un to, kā tas vispār ir – mierīgi elpot un satikties [ar citiem cilvēkiem],” viņš norādīja intervijā grāmatu apgāda “Jumava” vadītājam Jurim Visockim.

Pēc filozofa teiktā, viss, kas notiek, notiek uz labu, un šis patiesībā ir “fantastisks laiks”, lai cilvēki pabūtu kopā ar ģimeni un saprastu tās nozīmi savā dzīvē.

Viņš arī pauda, ka mēs Latvijā vienmēr kaut kur steidzamies un pārāk lielu nozīmi piešķiram dzīves materiālajam aspektam.

“Mēs kā eiropieši esam pieraduši skatīties uz ārējiem apvalkiem. Indieši īsti nekur neskrien, viņiem ir augsta kultūra – ģimene ir svarīgāka par visu pārējo. Mēs visur meklējam tikai savu labumu – tā ir atšķirība no indiešu kultūras, kur cilvēkiem ir pavisam citas vērtības,” komentēja Kuģis.

Viņš pastāstīja, ka jau bērnībā sapratis, ka šajā dzīvē ir daudz kas vairāk nekā gulēt, ēst, kopoties un aizsargāties kā dzīvniekiem.

“Savulaik es neredzēju vērtību savai dzīvei, un kaut kādā brīdī lūdzu Dievam, lai viņš man atsūta vēsti, uz kurieni man īsti jāiet. Tas es saskāros ar vēdisko kultūru. Tā ļoti rezonēja manā dzīvē un sniedza atbildes uz daudziem jautājumiem, ko es tieši meklēju – kāpēc nevajag lietot gaļu, kāpēc narkotikas un citas apreibinošās vielas ir sliktas lietas, kāpēc azartspēles ir sliktas, kāpēc ar seksu jānodarbojas tikai, lai radītu bērnus,” norādīja filozofs.

No mums, eiropiešiem, “nāk ārā milzīgs egoisms”, un mēs nespējam ieraudzīt Dievu, kas stāv deguna priekšā. Mēs nespējam saskatīt laimi, kas atrodas mums blakus, mūsu ģimenē, viņš pauda.

Runājot par plaši apspriesto karmas jēdzienu, Kuģis bilda, ka karma ir unikāls likums – nav ne laba, ne slikta karma, vienkārši ir karma, kas darbojas pēc principa – ko sēsi, to pļausi.

“Mēs, rietumu cilvēki, pat nemākam uzlabot savu karmu. Indieši saprot, kā padarīt labāku savu nākamo dzīvi, viņi ļoti labi zina – kad tu atnāc uz templi, noteikti jānoziedo nauda. Indijā visi zina, ka ir jābūt dāsnam, nedrīkst pieļaut, ka kāds cilvēks tavā tuvumā ciestu badu. Viņi dzīvo pēc principa – ja man ir, tad man jādalās ar citiem. Mums to Latvijā vajadzētu iemācīt dažiem labiem cilvēkiem,” rezumēja vēdiskais filozofs.

LASI ARĪ ŠOS RAKSTUS!

Kā audzināt zēnu, iesaka vēdiskais skolotājs Uģis Kuģis

Kādas ir sievietes piecas lomas, raksturo Vēdu popularizētājs Uģis Kuģis

22 sievietes enerģijas avoti. Kā justies laimīgākai, stāsta Uģis Kuģis

COMMENTS

Pievienot komentāru