Kādas ir sievietes piecas lomas, raksturo Vēdu popularizētājs Uģis Kuģis

Foto – no privātā arhīva

Katram no mums ir tieksme spēlēt kādu lomu, un sievietēm šī lomu spēle notiek pavisam dabiski. Tā nav manipulācija ar vīrieti vai kaut kāds teātris, bet gan zināšanas, kuras pielietojot jūs padarīsiet savu ģimenes dzīvi daudz pilnvērtīgāku, grāmatā “Pāris. Vīrietis un sieviete vēdiskajā pasaules skatījumā” raksta tās autors Uģis Kuģis.

VAIRĀK LASI ŠEIT!

>

Atklāšu piecas vēdiskas gudrības, kas ļaus sievietei droši zināt, ka viņu nekad nepametīs. Tās ir lomas, kuras sievietei katru dienu jāspēlē savam vīrietim, pēc vajadzības tās mainot un apvienojot.

1. Sievas loma

Ja vīrs aizmirst par to, ka viņš ir vīrietis — vīrs — un viņam parādās tieksme uz intoksikāciju, pārmērīgām izklaidēm, sievietei ir jāpieņem sievas loma, jānovirza vīrs uz patiesā ceļa un jāatgādina viņam par dzīves mērķi. Viņas pienākums — tīrība un harmonija attiecībās, labu attiecību uzturēšana ar visiem radiniekiem.

2. Mātes loma

Kad vīrietim ir neveiksme, viņš kļuvis vājš, cietis sakāvi, saslimis — tad sievietei par viņu jāparūpējas kā mīlošai mātei.

3. Meitas loma

Ja vīrietis ir dusmīgs, sievietei viņš nekādā gadījumā nav jālamā vai jāsanikno vēl vairāk. Sieva šādos apstākļos pakļaujas vīram kā meita, t. i., jāieņem pazemīga pozīcija.

4. Māsas loma

Māsas lomu sieviete pieņem gadījumos, kad vīrs nevelta viņai pietiekami daudz uzmanības. “Māsa” ar pateicību pieņem un ir apmierināta ar jebkuru, pat minimālu uzmanību no vīrieša puses.

5. Mīlnieces loma

Sieva vienmēr ir labākā mīlniece, prot it visā apmierināt savu iemīļoto, cenšas būt viņam pievilcīga un apburoša. Būt par MĪĻĀKO. Tas nozīmē visu laiku uzlabot attiecības.

Reiz plūme teica: “Tāpēc, ka reiz man garām gāja banānu cienītājs, es pārvērtos par banānu. Diemžēl viņa gaume mainījās pēc dažiem mēnešiem, tāpēc es kļuvu par apelsīnu. Kad viņš teica, ka esmu par rūgtu, es kļuvu par ābolu, bet viņš jau bija ceļā, lai meklētu vīnogas. Pakļaujoties cilvēku viedokļiem, es esmu mainījusies tik daudz reižu, ka vairs nezinu, kas es patiesībā esmu. Tagad es vēlētos, kaut būtu palikusi par plūmi un gaidītu plūmju mīlētāju.”

Tas vien, ka kāda grupa cilvēku tevi nepieņem, nenozīmē, ka tev “jāpārģērbj” sava oriģinalitāte. Tev par sevi jādomā labas domas, jo pasaule pieņem tevi tādu, kādu tu pats sevi redzi. Nekad nenoliecies, lai iegūtu atzinību. Nekad nepalaid vaļā savu īsto “es”, lai iegūtu attiecības. Ilgtermiņā tu nožēlosi, ka notirgoji savu lieliskāko vērtību — savu unikalitāti, lai būtu derīgs tikai uz mirkli.

Cilvēku grupa, kas tevi nepieņem tādu, kāds tu esi — tā nav tava pasaule. Ko ūdens var izdarīt, benzīns nevar, un ko varš var izdarīt, to nevar zelts. Skudras trauslums tai ļauj kustēties, un koka stingrība ļauj tam palikt ar saknēm zemē. Jebkas un jebkurš tika radīti ar unikalitātes daļu, lai kalpotu mērķim, ko mēs varam piepildīt, tikai esot paši. Tu viens pats vari kalpot savam mērķim dzīvē, un es varu kalpot savējam. Tu esi te, lai būtu tu pats!

LASI ARĪ ŠO RAKSTU!

COMMENTS

Pievienot komentāru