Upes daudzviet aizsalušas, bet ledus ļoti bīstams. Laika prognoze trešdienai

Foto – Pixabay

Trešdien lielākoties mākoņains laiks, brīžiem nelieli nokrišņi – slapjš sniegs, sniegs. Pūtīs lēns ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš un arī nākamajā naktī gaidāma migla, dūmaka. Gaisa temperatūra naktī +1…-4°, dienā -1…+2°, vēsta www.meteo.lv.

Aizvadītajā diennaktī Latvijas upēs lielākoties turpinājās ūdens līmeņa paaugstināšanās, atsevišķos posmos ūdens līmenis svārstījās.

Daugavā ūdens līmenis paaugstinās pakāpeniski par dažiem centimetriem diennaktī. Daugavas augštecē saglabājas nepilna ledus sega, pie Vitebskas gar krastiem piesalas, bet pie Polockas upe brīva. Ledus segas biezums Daugavā pie Suražas un Ullas (Baltkrievija) 9-10 cm. Daugavā no Verhņedvinskas līdz Pļaviņu ūdenskrātuvei dažos posmos ir ledus sega, bet lielākoties upē novērojama ledus sega ar lāsmeņiem un ūdens uz ledus. Vairākās vietās posmā Piedruja – Jēkabpils joprojām saglabājušies ledus sablīvējumi.

Foto – www.meteo.lv

Daugava pie Piedrujas 2018. gada 11. decembrī.

Daugavas baseina upēs ūdens līmeņi svārstās, ledus lielākoties ir saglabājies. Dubnā straujākos posmos piesalas gar krastiem, lēnākos nepilna ledus sega. Rēzeknē un Pededzē ledus sega, ūdens uz ledus, bet Aiviekstē ledus sega ar lāsmeņiem, ūdens uz ledus, lejpus Lubānas arī sablīvējums. Ogrē palieku piesalas, Lielajā Juglā pie Zaķiem piesalas, bet Mazajā Juglā ledus sega.

Gaujā lēnākos posmos saglabājusies ledus sega ar lāsmeņiem, vietām ūdens uz ledus, bet, straujākos upes posmos, ir palieku piesalas. Gaujas pieteku straujākie posmi brīvi no ledus. Salacā gar krastiem piesalas.

Lielupē no augšteces līdz Staļģenei ledus sega, pie Jelgavas piesalas, bet pie Kalnciema nepilna ledus sega. Rietumdaļas upes lielākoties no ledus ir brīvas, bet atsevišķos upju posmos saglabājusies ledus sega un ledus sega ar lāsmeņiem.

Tuvākajās dienās upju notece turpinās palielināties, turpinās kust ledus sega, palielināsies lāsmeņi, straujākos upju posmos iespējama ledus iešana.

Ledus segas biezums ir nevienmērīgs. Atrasties uz ledus ir BĪSTAMI!

Pievienot komentāru