Vai zināji, kāpēc jāaizlīmē datora kamera?

Baidoties no izsekošanas, vairāk un vairāk cilvēku aizlīmē kameras. Pat Federālā izmeklēšanas biroja direktors Džeimss Komijs intervijā atzina, ka uzlīmējis necaurspīdīgu plēvīti uz sava klēpjdatora kameras, par piemēru ņemot savus pieredzējušos kolēģus.

Protams, FIB vadītājam ir no kā baidīties. Galu galā, blakus viņa datoram bieži vien atrodas oficiāli dokumenti, kas nonāk kameras redzamības zonā, ko hakeri var apskatīt un izmantot. Kāpēc baidīties parastajiem cilvēkiem?

Saskaņā ar pētījumu, kas veikts Krievijā “Kaspersky Lab”, 52% respondentu ir bail no novērošanas, 26% aizlīmē portatīvo datoru kameras, un 5% respondentu pat aizlīmē tālruņu priekšējo kameru!

2

Bieži vien krāpnieki izmanto iegūtos video vai attēlus šantāžai, ja viņiem izdodas noķert cietušo nepieklājīgā veidā (parasti tas notiek, skatoties porno-saitus).

Vairāk pieredzējušie noziedznieki izseko upurus pavisam citiem mērķiem. Izrādās, saskaņā ar to pašu “Kaspersky Lab” pētījumu, katrs devītais cilvēks ir tik neuzmanīgs, ka datoru tuvumā glabā zīmītes, uz kuras rakstītas paroles visiem kontiem, tostarp WebMoney!

3

Pieprasījums rada piedāvājumu, tāpēc daudzi uzņēmumi ir laiduši tirgū speciālu plastmasas uzliku, kas aizsedz kameru. Tomēr drošības speciālisti iesaka neatslābt, jo uzbrucēji var iegūt vērtīgu informāciju arī citos veidos.

4

Tāpēc esiet modri, jo krāpnieki nesnauž! Ikviens var brīvi izlemt, vai aizlīmēt kameru vai nē, bet, jebkurā gadījumā, jums ir jāuzņemas atbildību par personīgo informāciju.

©TOPRAKSTI.LV / FOTO:ofigenno.cc

Pievienot komentāru