Valdības nama izgaismošanas projekts “Mosties!” aicinās iedzīvotājus novērtēt Latviju

Kadrs no video

Augšām cēlās gaismas pils – devīze, ko šogad ar dažādu objektu starpniecību pauž gaismas festivāls “Staro Rīga”, cildinot Latvijas valsts simtgadi. Valsts kanceleja, izgaismojot Ministru kabinetu projektā “Mosties!”, rosinās iedzīvotājus apjaust atbildību pret sevi, līdzcilvēkiem un savu valsti.

Latvieši ir spējuši iemācīt lidot Tomam Krūzam Aerodium radītā vēja tunelī, veikt pasaulē pirmo izpletņlēcienu no Aerones veidota drona, ražot Groglass “neredzamo stiklu” mākslas darbiem, elektronikas ekrāniem un arhitektūras risinājumiem visā pasaulē un palaist Zemes orbītā pirmo Latvijas satelītu “Venta 1”, ko radījuši Ventspils Augstskolas studenti.

No mūsu vidus nāk pasaulē vienīgais divkārtējais olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs, pasaulslavenā operdziedātāja Elīna Garanča un ķīmiķis Ivars Kalviņš. Turklāt Latvijai pieder nenovērtējama bagātība – daba, padarot mūs par vienu no zaļākajām valstīm pasaulē.

Ministru kabineta ēkas izgaismošanas projekts “Mosties!” tapis sadarbībā ar Latvijā populāru mākslinieku, tādējādi apliecinot mūsu – ikviena Latvijas iedzīvotāja – atbildību pret sevi, līdzcilvēkiem un savu valsti.

Tas būs unikāls un ritmisks gaismas un mūzikas šovs, kāds uz valdības nama līdz šim nav pieredzēts, un tas būs vērojams katru festivāla norises dienu no 16. līdz 19. novembrim no plkst. 17.00 līdz 23.00.

Pievienot komentāru