VIDEO: Carnikavas promenāde uz jūru – garākā Latvijā. To veidojot, koki nav cirsti!

Publicitātes foto

Sens Carnikavas iedzīvotāju sapnis, tā par jaunizveidoto promenādi 1800 metru garumā un trīs metru platumā uz jūru saka Carnikavas novada domes priekšsēdētāja Daiga Mieriņa.

Promenāde atrodas dabas parka “Piejūra” teritorijā. Būvniecības laikā īpaša uzmanība tika veltīta tam, lai neciestu dabas intereses.

“Šeit ir ļoti blīvi koki. Ceļa blakus nav. Stigu mums iedeva “Latvijas valsts meži”. Tā bija tehniskās stiga. Būvniekiem bija visai lielas neērtības, jo bija jābrauc uz jūras pusi un atpakaļgaitā jābrauc atpakaļ. Lai aizbrauktu tikai uz vienu galu, izkrautu un brauktu atpakaļ, bija nepieciešama vairāk nekā stunda. Apgriešanās laukuma nav un nebija,” stāsta pašvaldības vadītāja.

Promenāde veidota no betona plātnēm, kurās ietvertas līviem raksturīgie toņi – melns, balts un sarkans. Nekas nav betonēts, celiņš veidots ar koka apmalēm, tādējādi pēc iespējas mazāk kaitējot apkārtējai dabai.

Carnikavas novada Attīstības nodaļas vadītāja Ināra Stalidzāne stāsta, ka “ir piecas atpūtas vietas. Lai iedzīvotāji var pa ceļam apstāties, atpūsties. Turp un atpakaļ ir gandrīz četri kilometri. Atpūtas vietās ir planšetītes, kurās ir vingrojumu kompleksi. Cilvēki, ejot pa taku, var arī pastaipīties, pavingrot. Tā ir arī veselības taka.”

Promenādes noslēgumā kāpu zonā uzbūvētas koka laipas un izveidota skatu platforma ar soliņiem. Izvietoti arī informācijas stendi par dabas parku, kāpām un aizsargājamiem biotopiem, kas te ir sastopami. Promenādes galā jau šogad aprīlī taps viedais soliņš, kurā cilvēki varēs apsēsties un ar saules baterijām uzlādēt mobilos telefonus.

COMMENTS

  • <cite class="fn">Zinta</cite>

    Carnikavas iedzīvotāji nemaz tik laimīgi nav! Brīvdienās kā Rīgā uz Brīvības ielas darbadienā..cilvēku masas.. vietējiem vairs nav vietas!!! Pat sliktā laikā! Vasarā carnikaviešiem vairs nebūs jaukas atpūtas!

Pievienot komentāru