VIDEO: Degošana taksometra filmētājs sašutis par atlaišanu no darba lidostā “Rīga”

Kadrs no video

Pie raidījuma ”Bez Tabu” vērsies ilggadējs lidosta “Rīga” darbinieks, kuram darbavietu nācās pamest piespiedu kārtā. IT speciālists no lidostas drošībnieku ekrāniem pārfilmēja taksometra aizdegšanos, vēsta “skaties.lv”

”Bez Tabu” jau vēstīja par negadījumu pie lidostas ”Rīga” ieejas, kur, uzņemot pasažierus, pēkšņi aizdegās taksometrs. Par laimi, pasažieri un autovadītājs paspēja izkļūt no spēkrata, pirms to aprij liesmas. Tikai pēc liesmu nodzēšanas kļuvis skaidrs, ka automašīna aprīkota ar gāzes iekārtu un spēkrats varēja uzsprāgt.

Ilggadējam lidostas IT speciālistam Jānim jau nākamajā diena pēc taksometra aizdegšanās nācās atstāt savu darbavietu. Viņš uzskata, ka tiek pataisīts par grēkāzi, jo draugam nosūtījis video, kurā pārfilmēts videonovērošanas monitorā redzamais.

Jānis, atbrīvots no darba lidostā: “Šobrīd es kā IT darbinieks ciešu, drošības departaments vēlējās manu atbrīvošanu. Patiesībā pie atbildības vajadzēja saukt drošības departamentu, kas nerīkojās. Bija jābūt drošības patruļai uz perona. Jānorāda cilvēkiem, ko darīt, kur virzīties. Tas netika darīts.”

Lidostas pārstāve Laura Karnīte noraida pārmetumus lidostas drošības dienestam. Video materiālu analīze liecinot, ka darbinieku rīcība esot bijusi atbilstoša. “Tas viss notika ļoti ātri. Bīstamība apkārtējiem cilvēkiem bija līdz septiņām minūtēm. Galvenais bija apturēt satiksmi, lai uz piebrauktuves nebrauktu citas automašīnas,” stāsta Karnīte.

Pievienot komentāru