VIDEO: Rīgā naktī sabrukusi ēka, kā rezultātā evakuēti 138 cilvēki

Rīgas centrā naktī uz pirmdienu, 11. decembri, daļēji sabrukusi neapdzīvota piecstāvu māja. No blakus namiem uz laiku evakuēti 138 cilvēki, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) informācija, vēsta lsm.lv.

VUGD šonakt plkst. 00.51 saņēma izsaukumu uz Jeruzalemes ielu Rīgā, kur daļēji sabrukusi neapdzīvota piecstāvu ēka. Notikuma vietā no blakus esošajām ēkām tika evakuēti 138 cilvēki.

Pēc iedzīvotāju evakuēšanas notikuma vietā ieradās Rīgas domes būvvaldes pārstāve, kura secināja, ka sabrukusī ēka nerada apdraudējumu blakus esošajām ēkām un cilvēki var atgriezties savās mājā, norāda VUGD.

2014. gadā Rīgas domes Īpašuma departaments klasificēja ēku kā B kategorijas graustu un ēkas īpašniecei – juridiskai firmai – piemēroja paaugstināto nekustamā īpašuma nodokļa likmi, informē Rīgas domē.

Nekustamais īpašums pieder SIA “Grost”, kam īpašnieki pēdējos gados mainījušies. Tagad uzņēmums piederot fiziskām personām-nerezidentiem, kas dzīvo Krievijā.

Rīgas būvvaldes pārstāvis atzīmēja, ka būvvalde jau pirmdien, 11. decembrī, sagatavos nama īpašniekam paredzētu dokumentu ar uzdevumu nekavējoties sākt nama nojaukšanu.

Ej uz nākamo lapu, lai skatītos video!

Pievienot komentāru