VIDEO: Rīgas Zoo ciemos aicina burvīgi degunlācīši!

Acīgākie Zooloģiskā dārza apmeklētāji noteikti pamanījuši, ka šogad darbīgā degunlācīšu saime bija aplūkojama citā ekspozīcijā. Tas tādēļ, ka šo dzīvnieku pastāvīgā mītne savu mūžu bija nokalpojusi un tai nupat kā pabeigts kapitālais remonts.

Tādēļ visus aicinām uz priecīgo brīdi 21. decembrī plkst. 13.00 – svinīgo jaunās degunlācīšu mītnes un āra ekspozīcijas atklāšanu.

Ekspozīcijas pārbūve nebūtu iespējama bez SMScredit.lv un Zooloģiskā dārza apmeklētāju atbalsta. Aploka un mītnes rekonstrukcijā ieguldīti gan zoodārza ieņēmumi, kas gūti no pārdotajām ieejas biļetēm, gan SMScredit.lv sniegtā finansiālā palīdzība.

Jaunā Degunlācīšu ekspozīcija ieguvusi dažādus uzlabojumus.

• Tai ir divi skatu laukumi, kas ļauj lielākam apmeklētāju skaitam vērot darbīgo zvēriņu aktivitātes no divām pusēm.

• Realizējot universālā dizaina principus, ekspozīcija ir kļuvusi pārskatāma pilnīgi visiem, jo atdalošā stikla siena skatu laukumos sniedzas līdz pat zemei.

• Degunlācīši tagad būs redzami arī aukstajā laikā, jo tie mitināsies plašā un siltā mītnē ar stikla sienām.

• Āra aploks papildinājies ar jauniem kokiem, gaisa takām, virvēm un trepītēm, kā arī ērtām atpūtas platformām, lai sniegtu iespēju dzīvniekiem daudz kustēties un spēlēties, veicinot degunlācīšu labu fizisko formu.

Sākas Ziemas naktis Zoodārzā

Savukārt piektdienas 21. decembra vakarā sākam desmito Ziemas nakšu Zoodārzā sezonu. Apmeklētājiem, klejojot pa izgaismotajām dārza takām, būs iespēja vērot, ko zooloģiskā dārza iemītnieki dara vakara stundās. Daži dzīvnieki aktīvi ir tieši nakts laikā, tādēļ nereti dienā atnākot, tos nemaz nevar ieraudzīt.

Šogad Ziemas naktis solās būt pārsteigumu pilnas, jo zoodārzā saskrējuši neskaitāmi “zaķi” un “rūķi”, kas satupuši visdažādākajās dārza vietās un klusi glūn, vai kāds tos atradīs. Arī dabā dzīvnieki spēlē paslēpes – gan plēsēji nekustīgi stāv un vēro, vai nepamanīs kādu medījumu, gan medījums uzmanīgi klausās un seko līdzi ikvienai aizdomīgai kustībai. Tādēļ tagad ikviens var kļūt par “zaķu” un “rūķu” meklēšanas ekspertu un jauki pavadīt laiku vērojot dzīvniekus. Arī laika apstākļi mūs šogad lutina, jo sniega kārtiņa un naksnīgās gaismas rada īstu Ziemassvētku sajūtu.

Ja nu deguns un pirksti sajutuši vēsuma pieskārienu, apmeklētāji var ieiet iekštelpu ekspozīcijās Nīlzirgu, Flamingu, Akvārija, Terārija, Žirafu, Lemuru un Tropu mājā, kā arī aplūkot degunlācīšus nule kā atklātajā jaunajā ekspozīcijā. Jā, zoodārza centrā degs ugunskurs, pie kura ar līdzpaņemtām ēdamām lietām, var sarīkot nelielu Ziemassvētku noskaņām apvītu pikniku.

Ziemas naktis Zoodārzā būs no 21. decembra līdz 27. janvārim. Zoodārza kases atvērtas līdz plkst. 19.00, bet pa zoodārzu klejot, vērojot dzīvniekus un meklējot “zaķus” un “rūķus”, varēs līdz plkst. 21.00. Sadarbībā ar uzziņu dienestu 1188, Ziemas nakšu apmeklējums pērkot ieejas biļeti no plkst. 16.00-19.00 maksās tikai 3,00 €. (Apmeklētājiem, kam vēl nav 4 gadi un kam jau ir 70 gadi, ieejas bez maksas.)

Atgādinām, ka 24. un 31. decembrī Rīgas Zoodārza kases ir atvērtas līdz plkst. 14.00, bet zoodārzs strādā līdz 15.00. Tātad, šajās dienās Ziemas naktis nebūs, taču 1. janvārī strādājam pilnu dienu līdz vēlam vakaram.

Pievienot komentāru