VIDEO: Tūkstošiem cilvēku riskē ar savām dzīvībām, lai apskatītu Liepājas fortus!

Pilsētas pašvaldībā informēja, ka piektdien pie Ziemeļu fortiem pie vēja ģeneratora, kur ir lielākā bīstamība, dežūrējusi Pašvaldības policijas patruļa. Pašvaldībā norādīja, ka policija pastiprinātu uzmanību šai vietai pievērsīs arī turpmāk.

Portāls liepajniekiem.lv jau rakstīja, ka jūras krasta erozijas rezultātā kopš pērnā gada beigām Ziemeļu forti Liepājā ir mainījušies. Neseni zemes noslīdējumi rāda vietas, kur bijis krasts un tagad tā vairs nav. Lai arī caralaika nocietinājumus jūra grauž visu laiku, tagad ainava piedzīvojusi krasākas izmaiņas, salīdzinot ar to, kā tur izskatījās vēl pirms dažiem gadiem.

Uz takas, pa kuru ļaudis mēdz pastaigāties, vērojot jūru un vēsturi, tagad pamazām plešas prāva un dziļa plaisa – tur labi redzams, kā smaguma ietekmē uz jūras pusi ieliecas virszemē un apakšzemē savienotās mūra un akmens cietokšņa būves daļa. No tā secināms, ka šādas plaisas varētu veidoties arī citās vietās, un iecienītā apskates vieta sāk kļūt bīstama.

Svētdien, 7.janvārī, kad laika apstākļi daudz labāki – nelīst un pēc ilgāka laika ir saulains – apmeklētāju pie fortiem pie vēja ģeneratora ievērojami daudz vairāk, nekā tas bija sestdien.

Taču arī par drošību nu tiek gādāts. Kā pārliecinājās portāls liepajniekiem.lv, pie fortiem ir Pašvaldības policijas patruļa, kas pārgalvīgākos un neapdomīgākos apmeklētājus, kuri mēģina nokļūt bīstamajās vietās aiz lentām, raida nostāk.

Šodienas Ziemeļu fortu 15 minūšu slavas brīdis. Ceļš uz/no tā.

Posted by Jānis Vecbrālis on Svētdiena, 2018. gada 7. janvāris

AVOTS: liepajniekiem.lv

Pievienot komentāru