Vienas dienas laikā policistu redzeslokā nonāk četri mazi un vecāku nepieskatīti bērni

Ierodoties notikuma vietā, Valsts policijas darbinieki pastāstīja, ka pirms neilga laika saņēmuši informāciju par mazu zēnu, kurš kliedzot pa trešā stāva logu pēc palīdzības. Likumsargi veikuši pārrunas un noskaidrojuši, ka māte bez uzraudzības atstājusi piecus un pusotru gadu vecus bērnus. Sarunas laikā policisti pierunājuši puisēnu nestāvēt pie atvērtā loga un doties atpakaļ pie dzīvoklī.

Apstākļu noskaidrošanas laikā pie policistiem pienāca kaimiņiene, kura nosauca tēva tālruņa numuru. Policisti vīrieti sazvanīja un noskaidroja, ka pāris dzīvo atsevišķi. Ņemot vērā, ka mazajiem ķipariem tūlītēja palīdzība nebija nepieciešama un bērnu tēvs solījās stundas laikā ierasties notikuma vietā, pieņemts lēmums sagaidīt tēvu.

Gaidot tēva ierašanos, kāpņu telpā ieskrēja kāda sieviete, kura skaidroja ir bērnu mātes draudzene. Sieviete bērnus regulāri pieskatot, taču notikuma dienā bērnu māte pie viņas nebija vērsusies. Sieviete atslēdza durvis un policistu klātbūtnē vairākkārtīgi centās sazvanīt bērnu māti, taču viņa uz zvaniem neatbildēja. Tomēr pēc ilgstošas zvanīšanas bērna māte pacēla tālruni un paskaidroja, ka ir jau ceļā uz mājām.

Policisti apskatīja abus bērnus, nevienam no viņiem nebija nepieciešama medicīniskā palīdzība. Abi uzturējās labos apstākļos.

Pēc neilga laika mājās ieradās māte, kura skaidroja, ka kopā ar jauno draugu bija aizbraukusi pastaigāties gar jūru. Sieviete policistiem atklāja, ka cerējusi, ka piecus gadus vecais dēls parūpēsies par sevi un pusotru gadu veco māsiņu.
Visos gadījumos lietas materiāli nosūti RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbiniekiem, kuri katru gadījumu izvērtēs atsevišķi.

AVOTS: RRP

Pievienot komentāru