Viņa dzīvo ar caurumu vēderā un iedvesmo pasauli! FOTO

2

Viņas vārds ir Kristāla Millere, un viņa domā citādi. Nebaidās atklāt, kā tas ir- dzīvot ar Krona slimību. Un droši stāsta par to savā Facebook lapā.

Viņa dzīvo Austrālijā. Pirmie simptomi parādījās, kad viņa bija maza meitene, 15 gados, bet jau 22 gadu vecumā liela daļa viņas gremošanas trakta bija stipri bojāta- tā, ka ārsti izņēma daļu no viņas zarnas.

Pēdējo 10 gadu laikā viņa ir dzīvojusi ar caurumu vēderā – ileostomu. Šo caurumu izveido operācijas laikā, kad zarnas gals vai daļa no tās tiek izvadīts uz vēdera priekšējo sienu, veidojot pastāvīgu vai pagaidu fistulu.

3

Pārsteidzoši, bet ideja “stāstīt bez izgreznojumiem” dažu mēnešu laikā guva tūkstošiem cilvēku atbalstu. Pēc sievietes teiktā, viņa cerēja, ka par viņas stāstu uzzinās Amerikā un varbūt Eiropā. Bet to, ka informācijas telpa reaģēs tik spēcīgi, Kristāla pat nevarēja iedomāties. Visvairāk pārsteidza tas, ka viņu sāka atpazīt veikalos.

Kristālas Laika josla sastāv no parastām divu bērnu- četrgadīgā Lūkasa un piecus mēnešus vecās Arabellas- māmiņas fotogrāfijām. Katrs ģimenes loceklis, arī vīrs Šenons, ļoti mīl savu māmiņu un viņas ķermeni.

Šeit Kristāla redzama 32. grūtniecības nedēļā. Viņa un viņas vīrs svin Lūkasa dzimšanas dienu. Pie viņas sāniem karājas ileostomas soma.

4

Patiesībā bija nepieciešams vairāk nekā gads, lai pielāgotos šai vajadzībai. Tāpat kā psiholoģiskā un sociālā ziņā tas nav viegli:

“Es jutos neērti. Tas bija īpaši nepatīkami, kad kādam vajadzēja iet uz vannas istabu pēc manis. Tas sagādāja pastāvīgas rūpes un nervozēšanu, un tad es sapratu un visus domās pasūtīju dažas mājas tālāk. Es neko nevaru mainīt, līdz ar to nav jēgas par to uztraukties.”

No tā brīža es pārstāju vērtēt sievietes skaistumu no maisa pie vēdera viedokļa: “Es sapratu, ka tad, kad mēs skatāmies uz citām sievietēm, mēs neredzam viņu trūkumus, ko viņas bieži vien pašas ir izdomājušas.”

Bet arī pie tā Kristāla neapstājās. Viņa saviem lasītājiem sniedz stila padomus, kas var būt noderīgi meitenēm ar to pašu slimību, viņa skaidro, kā sākt justies komfortabli ar maisu uz vēdera.

5

Tagad sieviete iegūst gastroenterologa izglītību. Viss, ko viņa vēlas- pastāstīt cilvēkiem ar Krona slimību- reizēm būs grūti, bet viss būs labi!

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: marketium.ru

Pievienot komentāru