Viņas Majestātes vēsturiskais, bet sāpīgais lēmums: tiek atklāts, kāpēc karaliene vainaga nolikšanu pie Kenotafa noskatīsies no balkona, kaut 65 gadus to darījusi pati

Sešās reizēs, kad viņa nav uzlikusi vainagu Kenotafā, viņa ir vai nu izrādījusi cieņu Sadraudzības kareivju piemiņai citā pasaules daļā, vai arī viņa bijusi gaidībās. Šī būs pirmā reize kopš kāpšanas tronī, kad viņa noskatīsies ceremonijā no balkona.

Karaliene ir vienīgā pasaules valsts vadītāja, kas Otrā pasaules kara laikā valkāja uniformu.

Viņa un hercogs ir vieni no pēdējiem un noteikti vislabāk zināmiem šīs varonīgās paaudzes locekļiem, kas šodien aktīvi darbojas sabiedriskajā dzīvē. Viņu neierašanās neizbēgami kļūs par skumju avotu daudziem ļaudīm pūlī un televīzijā, kas ceremoniju vēros visā pasaulē. Tomēr ikviens, kas vērojis ceremonijas pēdējos gados, būs aizdomājies, cik prātīgi ir diviem tik cienījamā vecumā esošiem cilvēkiem piedalīsies šajā parādē.

Tas ir nevis par stāvēšanu aukstā laikā, bet par faktu, ka, noliekot savus vainagus, karalienei un hercogam atmuguriski jānokāpj pa pakāpieniem no Kenotafa uz ceļa. Lai arī ceremonijas un lūgšanu pienākumus cienījamais pāris var aizvadīt bez aizķeršanās, tomēr viņu ievērojamais vecums liek atteikties no šiem pienākumiem.

Citi šīs nedēļas nogales elementi paliek nemainīgi. 11. novembrī viņa joprojām piedalīsies Karaliskā Britu Leģiona piemiņas svētkos, lai gan nav zināms, vai hercogs viņai pievienosies.

Mazāk nekā pēc divām nedēļām karaliene un hercogs karaliskajā vēsturē atzīmēs pirmo platīna kāzu gadadienu.

©TOPRAKSTI.LV / AVOTS: dailymail.co.uk

Pievienot komentāru