Viss, kas jums jāzina par iestieptajiem griestiem pirms to uzstādīšanas. Ir pāris ellīgi mīnusi!

Tagad arvien populārāki kļūst iestieptie griesti. Tie ir skaisti, estētiski un pat izsmalcināti. Ražotāji reklamē šo produktu kā ideālu risinājumu jebkurai mājai un jebkurai telpai. Tikai bieži vien tiek noklusēti šādu griestu lielākie mīnusi. Un tie ir diezgan nozīmīgi.

Materiāli iestieptajiem griestiem var būt ļoti dažādi, bet visbiežāk tie ir izgatavoti no PVC plēves. Būtībā tāpēc, ka šis materiāls ir lētāks nekā citi. Bet tas var paslēpt daudz problēmu un trūkumu, par ko parasti neviens nerunā. Lūk, dažas lielākās problēmas, ar kurām jūs varat saskarties.

Nokarāšanās

Tas ir ļoti izplatīts trūkums. Ja istaba ir liela, tad ir iespēja, ka griesti var nokārties. Ja griestu platība ir lielāka par 20 kvadrātmetriem, labāk izvēlēties citu apdari.

Izturība

Tieši to varētu vēlēties lielāku. Pārklājumu ir ļoti viegli sabojāt ar kaut ko asu. Banāls šampānieša korķis var sabojāt griestu izskatu. Jāievēro piesardzība arī ar augstām mēbelēm, jo caurums griestu vidū visticamāk neizskatīsies skaisti. Starp citu, auduma pārklājumiem ir lielāka izturība.

Mazgāšana

Tas ir vairāk par griestiem virtuvē. Daudzas mājsaimnieces sūdzas, ka ir ļoti grūti nomazgāt tos no taukiem un nosēdumiem. Plēve ir diezgan plāna, un to nevar mazgāt ar beršanu. Iespējams, šādi griesti nav labākais risinājums virtuvei.

Salaiduma šuves

Vēl viens nozīmīgs iestiepto griestu trūkums. Ja izvēlaties griestus ar spīdīgu virsmu, tad visas salaiduma šuves būs redzamas, un tās, diemžēl, neizskatās ļoti estētiski.

Pilnīgs hermētiskums

No vienas puses, tas ir acīmredzams plus, jo pateicoties tam griesti aizsargā telpu no plūdiem. Kaut arī pluss ir diezgan strīdīgs, jo šāda “glābšana” tik un tā noved pie griestu maiņas. Un, ja jūs vēlaties, lai visas mājas virsmas elpotu, tad PVC nebūs tas gadījums.

Smarža

Tūlīt pēc uzstādīšanas griesti var specifiski smakot: kā jauna virsjaka vai kurpes. Šai smaržai vajadzētu izgaist pēc pāris dienām. Bet ir gadījumi, kad griesti izstaro nepatīkamu ķīmisku smaku, kas ilgstoši neizzūd. Tas norāda uz zemu produkta kvalitāti. Lai no tā izvairītos, pirms griestu uzstādīšanas jums jāpārbauda plēves kvalitāte.

“Meistari” bieži vien krāpjas un uzdod lētu plēvi par dārgu. Vislabāk materiālu iegādi veikt pašam vai apspriesties ar profesionāļiem.

Gaisma

Uzstādot iestieptos griestus, visi gaismekļi būs jānomaina uz īpaši pielāgotajiem. Tiem jābūt ierobežota lieluma un ar siltumizolāciju. Pretējā gadījumā ap gaismekļiem veidojas dzelteni plankumi.

“Plaudēšana”

Bieži sastopams trūkums, izmantojot PVC plēvi. Tas nozīmē, ka pie caurvēja vai durvju aizsišanas, plēve piesitas pie galvenajiem griestiem. Bet šo defektu ir viegli novērst jau uzstādīšanas stadijā. Labam meistaram ir obligāti jāveic spiediena izlīdzināšana telpā un zem griestiem.

Kā redzat, ir pietiekami daudz nepilnību. Bet tas nenozīmē, ka vajadzīgs pilnīgi atteikties no šīs idejas. Iestiepto griestu priekšrocības ir ne mazāk nozīmīgas. Tie ir droši un videi draudzīgi, tie ir uzstādīti daudzās Eiropas mājās, jo vairumā gadījumu šie griesti nenes nekādu kaitējumu veselībai. Tie arī kalpos ļoti ilgi. Šādi griesti labi aizsargā māju no mitruma.

Un tie izskatās ļoti jauki. Dizaina iespējas – tūkstošiem, jūs varat izvēlēties jebkuru, kas jums patīk. Arī viegls veids, kā noslēpt griestu defektus- nelīdzenumu, vadus, caurules.

©TOPRAKSTI.LV / AVOTS: takprosto.cc

Pievienot komentāru