“X Faktora” skatītājiem patīk Kevina balss, bet kaitina iedomība un Āfrikas nabadzības daudzināšana

Televīzijas šovā “X Faktors” starp uzvaras pretendentiem pārliecinoši ielauzies viens no četriem papildu kandidātiem uz finālu – tumšādainais Kevins Dilans Feunangs, lieliski sevi parādījusi arī topošā māmiņa Elīna Gluzunova, kuras iepriekšējais reitings lika šaubīties par dziedātājas turpmākajām gaitām šovā, un jau sākotnēji augstu vērtētā Diāna Paško, prognozē “Betsafe” bukmeikeri.

Trīspadsmitā dalībnieka noskaidrošana pirmajā šova pārraidē beidzās ar vēl izteiktāku Kevina pārsvaru nekā gaidīts. Feunangs, kura izredzes uzvarēt šovā bukmeikeri šobrīd vērtē ar koeficientu 5.50, jau no paša sākuma izrādījies viens no publikas mīlētākajiem māksliniekiem. Ja žūrijas spriedumi negaidīti nemainīsies, būtu loģiski pieņemt, ka viņš pieskaitāms pie vieniem no galvenajiem favorītiem uz uzvaru arī šovā kopumā.

Skatītāji ir vienoti vērtējumā, ka Kevina balss dotības ir lieliskas, tomēr pretrunīgi viedokļi izskanējuši par viņa personības īpašībām. “Kevins divās no trim uzstāšanās reizēm pats runāja par rasismu. Man nav nekādu iebildumu pret viņa ādas krāsu, un arī balss viņam ir laba, taču viņa iedomība ir pāri visam,” komentāros raksta kāds skatītājs, kamēr citi norāda, ka žēlošanās par afrikāņu nabadzību dziedāšanas šovā ir nevietā.

Starp favorītiem stabilu vietu saglabā Diāna Paško, kuras iespējas uzvarēt šovā šobrīd vērtētas ar koeficientu 3.50. Pirmajā “X Faktora” tiešraidē viņa saņēma žūrijas augstāko novērtējumu – piecelšanos kājās un aplausus. Mūziķe apzinās, ka tas uzliek viņai papildu atbildību, kuru viņa centīsies attaisnot. “Protams, vienmēr var labāk, tomēr cenšos sevi nomierināt ar domu, ka tā bija pirmā tiešraide un pirmajai reizei bija labi, nākamajās tiešraidēs jācenšas labāk un labāk. Skatītāju atbalsts – negaidīts un ļoti iedvesmojošs. Nesaprotu, kā un par ko esmu to pelnījusi,” šova interneta vietnē kautrīgi komentē Diāna.

Viena no veiksmīgākajām dalībniecēm noteikti ir arī Reiņa Sējāna komandas gaidībās esošā pārstāve Elīna Gluzunova. “Gaidāmais mazulis man dod dubultu spēku, iespējams, arī papildu harismu. Lai gan elpošana ir apgrūtināta, rezultātam tas netraucē. Galvenais ir nepazaudēt nosprausto mērķi un darba spējas, bez tām nu nekur,” dziedāšanu grūtniecības laikā portālā www.xfaktors.lv komentēja Elīna. Elīna kā iespējamā uzvarētāja šovā saņēmusi koeficientu 8.00.

Pirmajā “X Faktora” tiešraidē šovu nācās pamest Reiņa Sējāna komandas dalībniekam Pāvelam Fomkinam. Dziedātājs neslēpj, ka pēc tiešraides bijis grūti smaidīt, jo nogurums darījis savu. Tāpēc izkrišana no šova radījusi arī pozitīvu sajūtu, jo Pāvels varēs atpūsties.

Saskaņā ar bukmeikeru prognozēm uz izbalsošanas svītras vēlreiz varētu stāties Reiņa Sējāna komandas dalībnieks Reinis Liepa, kuram pirmajā raidījumā tomēr izdevās saglabāt vietu starp finālistiem, vai arī grupa “Limonāde”. Abu dalībnieku izredzes svētdien pamest šovu vērtētas ar koeficientu 4.00.

Šovā aizvadīts tikai viens raidījums, skatītāju skaits pieaugs, tāpēc izteiktākas simpātijas varēs redzēt pēc trešās vai ceturtās tiešraides, prognozē “Betsafe”.

Pievienot komentāru