Zaglis apzaga viņas auto, bet salonā aizmirsa telefonu! Cietusī piezvanīja zagļa… mammai!

Kā tāda, kurai ir pieredze darbā ar sarežģītiem pusaudžiem, Elīza zināja, ka dažreiz pusaudži rīkojas patiešām stulbi un neapdomāti. Sieviete uzskatīja, ka ikviens ir pelnījis otru iespēju. Tāpēc viņa nolēma nākt klajā ar efektīvu veidu, kā dot svarīgu mācību puisim, turklāt neiesaistot policiju.

2

Tiklīdz viņa parādījās uz jaunieša likumpārkāpēja nama sliekšņa, viņa ieraudzīja viņa acīs vainas apziņu un nožēlu. “Viņš izskatījās uzvarēts un salauzts” saka Elīza. “Viņš paskatījās uz mani, it kā tūlīt sāktu raudāt.”

Kā izrādījās, Elīzas automašīna nebija vienīgā, ko tajā vakarā aplaupīja pusaudžu grupa. Viņi ielauzās un aplaupīja aptuveni 10 automašīnas. Protams, lielākā daļa cilvēku vērsās pēc palīdzības policijā. Bet Elīza joprojām cerēja panākt, lai puiši aizdomājas, nebojājot viņu dzīvi ar kriminālatbildību. Viņa nolēma piedāvāt viņiem sodu, kas skaidri parādītu viņu rīcības amorālo iznākumu.

Pēc sarunas ar pusaudža māti, Elīza nāca klajā ar sodu. Puišiem vajadzētu savākt visas nozagtās lietas un staigāt no mājas uz māju, atdodot tās atpakaļ.

3

Tieši to arī puiši izdarīja. Viņi devās mājās un atdeva salaupīto, personīgi lūdzot piedošanu katram upurim.

Elīzas risinājums- piemērs īstam godīgumam un laipnībai, jo tikai cilvēks ar lielu sirdi domās par otra likteni, pat esot viņa upuris. Par laimi šiem pusaudžiem, viņi satika šo sievieti, un tagad viņiem ir otra iespēja. Cerams, viņi guva labu mācību no šīs situācijas un nekad to neatkārtos.

©TOPRAKSTI.LV/ FOTO: marketium.ru

Pievienot komentāru