Zinātnieki-klimatologi vienā balsī prognozē… Nākamā ziema būs aukstākā pēdējos 100 gados!

“Lietus, ass sniegs, spēcīgs vējš, zemas temperatūras. sarūpējiet siltas drēbes un, ja iespējams, nosiltiniet mājas. Ziema būs gara” saka autoritatīvs klimatologs Džeimss Maddens. Viņš aicina visus eiropiešus izbaudīt pēdējās šī gada siltās dienas. Jo oktobrī rudens pēkšņi kļūs par “vēlu”.

Galvenais iemesls šim aukstumam ir pēkšņa temperatūras paaugstināšanās Klusajā okeānā. Tā strauji palielinājās par 1 grādu, un tas novedis pie arktisko ledus gaisa masu veidošanos virs Eiropas. Tātad gaidāms aukstais ziemeļu vējš tuvāko mēnešu laikā gandrīz visā Eiropā un pat Āzijā.

Tāpēc sniega kupenas iepriecinās mūs visu ziemu un pat martā. Janvārī un februārī temperatūra mūsu platuma grādos būs -25 ° C. Žēl, ka komunālo pakalpojumu rēķins pieaugs…

Šogad, pat vasara nebija tik saulaina un silta. Tāpēc zinātnieku prognozes var šķist tuvu patiesībai, lai arī bieži vien laika prognoze neatbilst realitātei. Labāk jau iepriekš parūpējieties par apkures sistēmas darba kārtību un iegādājieties siltas drēbes.

©TOPRAKSTI.LV / AVOTS: takprosto.cc

Pievienot komentāru