Zinātnieki stāsta par priekšrocībām mazuļa laišanai pasaulē nobriedušā vecumā

Pētnieki no Maksa Planka institūta un Londonas Ekonomikas skolas pētīja 1,5 miljonus zviedru vīriešus un sievietes, kas dzimuši starp 1960. un 1991. gadu. Izrādījās, ka cilvēkiem, kas dzimuši mātēm 45 gadu vecumā, ir daudz priekšrocību! Viņi bija garāki un veselīgāki, tiem piemīt augsta līmeņa intelekts, bieži apmeklē koledžu, uzrāda labākos rezultātus skrīninga testos. Turklāt viņi bija gudrāki nekā viņu jaunākie brāļi un māsas!

Visu šo situāciju var izskaidrot ar faktu, ka pasaulē katru gadu uzlabojas izglītības sistēma, lai bērni kļūtu gudrāki. Taču mums nevajadzētu izslēgt pirmo variantu. Protams, pētījumu nevar uzskatīt par pilnīgu, jo tas attiecas tikai uz zviedriem, bet, pēc zinātnieku domām, to var attiecināt arī uz ASV iedzīvotājiem.

Pētnieki arī ierosināja, ka lēmums dzemdēt mazuli nobriedušā vecumā atsver risku, ka bērnam var būt Dauna sindroms, diabēts, hipertensija vai Alcheimera slimība. Protams, mēs nedrīkstam aizmirst, ka izredzes, lai iestātos grūtniecība, lielākā vecumā sarūk attiecībā pret reproduktīvo vecumu.

Zinātnieki ne uz ko neuzstāj, bet viņi uzskata, ka cilvēkiem vienkārši ir jāzina ne tikai negatīvie grūtniecības aspekti, bet arī pozitīvie!

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: marketium.ru

Pievienot komentāru