10 bīstamākie ūdens rezervuāri pasaulē, no kuriem būtu jāturas pa gabalu.

Daudziem no mums patīk atpūsties pie ūdens. Vasarā vienmēr gribās ienirt remdenā jūras, ezera, upes vai pat okeāna ūdenī. Tomēr jāatceras, kā šāds atpūtas veids ne vienmēr ir tas drošākais. Spēcīga straume var būt dzīvībai bīstama.

Šodien mēs vēlāmies pastāstīt par visbīstamākajiem rezervuāriem pasaulē, atpūta kura var izrādīties pēdēja tavā dzīvē.

1.  Lielais Zilais Caurums, Beliza

Ūdens paisumu laikā Lielais Zilais Caurums pārvēršas par milzu piltuvi, kura iesūc sevī visu, kas vien patrāpās iekšā. Gluži tāpat, kā noteka tavā vannā, tikai lielākā mērogā. Bet bēgumu laikā tā izgāž milzu ūdens strūklas. Lai gan, joprojām atrodas daudzi, kas vēlās tuvumā apskatīt šo dabas brīnumu.

2. Jēkaba aka, Teksasa, ASV

Milzīga dabas aka ar kristāli dzidru ūdeni – mīļākā nirēju vieta. Apakšā atrodas plaša pazemes alu virkne. Tikai tikt atpakaļ augšā izdodas ne vienmēr.

3. Mičiganas ezers, ASV

Mičiganas ezeram ir tikpat bēdīga slāva, kā Bermudu trijstūrim. Virs tā reiz ir notikusi viena no lielākajām Amerikas katastrofām. kuras iemesls tā arī netika noskaidrots. Tāpat, lielu bīstamību dzīvībai rada ezera straumes, kuras savāca neskaitāmās dzīvības.

4. Natrona ezers, Tanzānija

Ezers atrodas zem trekna sāls slāņa un ik pa brīdim nokrāsojās sarkanā krāsā. Ūdens temperatūra mēdz pacelties līdz pat + 50 grādiem pēc Celsija. Tas padara to par praktiski neiespējamu priekš dzīvošanas. Ezerā ir sastopami vien 3 dzīvības formu veidi.

5. Zilais caurums, Dahaba

Zilais caurums ir vēl viena no bīstamākajām vietām priekš niršanas. 130 metrus dziļa ala glabā sevī daudzu nepieredzējušo nirēju ķermeņus. Lai gan, profesionāļi šeit ienirst bez jebkādām problēmām.

6. Zirga Pakava ezers, ASV

Ogļskābā gāze, kura izdalās no ezera dzīlēm, nes nāvi visam dzīvajam. Tā tuvākajā apkārtnē jau ir miris viss dzīvais no floras un faunas. Pēc tā, kad par Zirga Pakava upuriem kļuva 4 cilvēki, uz visiem piebraucamiem ceļiem tā tuvumā tika izvietotas brīdinājuma zīmes, kuras informē tūristus par nāves briesmām.

Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!

Pievienot komentāru