10 bīstamākie ūdens rezervuāri pasaulē, no kuriem būtu jāturas pa gabalu.

7. Verdošs Ezers, Dominika, Mazās Antiļu salas

Šī ellīgā ezera temperatūra mēdz uzkarst pat līdz + 92 grādiem. Iemesls slēpjas karstā gaisa plūsmās, kurš satiekas ar lavas plūsmām. Peldēties rezervuārā ir kategoriski aizliegts. Pat ja kādā brīdī ūdens šķiet tīri pieņemams, lai tajā nopeldētos, tas var palikt verdošs dažu sekunžu laikā.

8. Rio – Tinto, Portugāle – Spānija

Minerālvielu izstrāde 3 000 gadu laikā ir veicinājusi šī ezera piesārņojumu. Smagie metāli ir nogalinājuši visu dzīvo tuvākajā apkārtnē. Rezervuārā spēj dzīvot tikai vienīgi dažas baktērijas, kuru dēļ ūdens arī ir sārtā tonī.

9. Dreika šaurums

Aisbergi, stiprs vējš, spēcīgās straumes un slikta redzamība apglabāja šaurumā daudzus kuģus. Šī vieta tiek uzskatīta par īstu kuģu kapavietu, kuri uzglabājās tur jau kopš Magelāna laikiem. Šo problēmu izdevās atrisināt tikai pēc Panamas kanāla uzbūves.

10. Kivu ezers

Mierīgais pēc izskāta ezers slēpj sevī lielas briesmas. Rezervuāra apakšā uzglabājas 55 miljardi metāna kubikmetri. Vissīkākā zemestrīce var veicināt sprādzienu, kurš noslaucīs visu dzīvo apkārt.

Klusajos ūdeņos  daudz kas slēpjas. Kā redzat, mierīga atpūta pie ūdens var izrādīties diezgan bīstama. Ar dabu nav ieteicams jokot, jo tā nepiedod nevērību un muļķību.

Atpūties ar ērtībām un vienmēr seko līdzi savai drošībai. Ja tev patika šis raksts, dalies tajā ar draugiem un paziņām.

©TOPRAKSTI.LV / AVOTS: ofigenno.com

Pievienot komentāru