10 kaitīgi ieradumi, kuri ir praktiski katram. Tūlīt pat cenšaties tikt no tām vaļā!

Diez vai kādu varētu pārsteigt cilvēki, kuri stresa situācijās sāk grauzt nagus, asināt zobus vai izrādīt citus dīvainos ieradumus? Lai vai kā, šis, pēc pirmā acu uzmetiena, nevainīgas rīcības, patiesībā var diezgan nopietni kaitēt jūsu veselībai.

Ieradums grauzt nagus

Šīs ieradums var novērst pie nopietnām problēmām ar nagiem, pirkstu ādu un, protams, ar gļotādu. Pēc Ņujorkas dermatologa, Mihaēla Šapiro vārdiem, “zemnagu baktērijas viegli nokļūst mutē, izsaucot dažādas rīkles un smaganu infekcijas”.

Ieradums krakšķināt kaklu

Neskatoties uz to, ka tas spēj dot īslaicīgu atvieglojuma sajūtu, šīs ieradums izraisa mikro plaisiņas, kuras traumē kaklu. Maikls Klaibers – ortopēds, ķirurgs un Floridas Atlantijas universitātes profesors, apgalvo, ka pārlieku asas kustības liek ātrāk novecot mūsu locītavām un ar laiku noved pie artrīta, kā arī var pat izprovocēt insultu.

Ieradums aiztikt matus

Dermatologi vienprātīgi piekrīt tam, ka matu šķipsnu tīšana uz pirkstiem nelabvēlīgi ietekmē matu sāknes, kas var izsaukt laicīgu vai nepārtrauktu matu zudumu noteiktajās galvas daļās.

Ieradums aiztikt seju

Nepārtraukti aiztiekot seju, mēs varam viegli kaitēt vismaigākajam ādas slānim. Nav vērts lieki kasīt sēju – tas var atstāt manāmas rētiņas.

Ieradums asināt zobus

Daudzi cilvēki stresa apstākļos asina zobus. Esiet uzmanīgi, jo šāda lieta var viegli novērst pie problēmām ar zobiem un žokli. Zobārsti ir pārliecināti, kā šīs ieradums ir psihisko traucējumu rezultāts.

Ieradums aplaizīt un sakost lupas

Pārlieku bieža lupu aplaizīšana veicina labvēlīgās vides priekš fibroīdu rašanās. Pie tam, mutē – barības trakta sistēmas sākumā – sāk veidoties pārlieku liels fermentu skaits. Un ārsti brīdina, ka to pārpalikumi izsauc dermatītu, iekaisumu, padarot lūpas sausas un saplaisājušas.

Ieradums kost vaigā

Analoģiski, tāpat kā ar ieradumu grauzt nagus, košana vaigu iekšpusē nes veselībai tikai kaitējumu. Visbiežāk, rētiņa uz gļotādas piepampst, kas liek atkārtoti kost vienā un tai pašā vietā.

Ieradums košļāt gumiju

Līdz ar problēmām ar zobiem un mutes dobumu, gumijas košļāšana var novest līdz barības trakta traucējumiem, kā arī pie manāmām fiziskām izmaiņām. Ārstniecības praksēs ir bijuši gadījumi, kad nepārtraukta gumijas košļāšana kļuva par žokļa problēmu cēloni, ko var novērst tikai ar plastiskās ķirurģijas palīdzību.

Ieradums ēst daudz saldumus

Zobi un cukurs nekad nav bijuši labs apvienojums. Cukura dēļ veidojās kariess, un viss mutes dobums tiek pakļauts tā agresīvai iedarbībai. Ir pierādīts, ka salda vide ir ideāla priekš baktēriju parādīšanas.

Ieradums grauzt pildspalvas un zīmuļus

Šķiet, ka tas ir viens no viss izplatītākiem ieradumiem. Pildspalvas un zīmuļi ir ideālas vietas priekš mikrobiem. Tādēļ, pieskaroties pie tiem ar lupām, mēs viegli pārnesam mūsu organismos kaitīgos mikrobus, kuri izsauc dermatoloģiskas un gremošanas problēmas.

©TOPRAKSTI.LV / AVOTS: marketium.ru

Pievienot komentāru