Auzu kafijas trifeles
Dateles- 15 gab.
Auzu pārslas- 4 ēdamk.
Kokosriekstu skaidiņas- 2 ēdamk.
Kokosriekstu eļļa- 2 ēdamk.
Kakao pulveris- 2 ēdamk.
Šķipsniņa vaniļas sēklu vai 1/2 vaniļas pāksts
Malts kardamons, kanēlis vai muskatrieksts 1/2 tējk.
Espresso – 30 ml
Pagatavošana:
Sajauc visas sastāvdaļas blenderī, izmantojot pulsējošo režīmu aptuveni vienu minūti.
Iegūto maisījumu liek ledusskapī uz 10 minūtēm.
Veido 15-20 mazas, apaļas konfektes. Apviļā pēc izvēles kakao, kokosriekstu skaidiņās, mandeļu vai valriekstu drumstalās.
Uzglabā ledusskapī vai saldētavā cieši noslēgtā plastmasas traukā.
Dzērvenes cukurā
Sastāvdaļas:
Dzērvenes- 100 g (var izmantot svaigas vai saldētas ogas)
Pūdercukurs- 70 g
Cukurs- 50 g
Ūdens- 2 ēdamk.
Pagatavošana:
Noskalo dzērvenes (vai atkausē).
Sagatavojiet sīrupu. Ūdeni, lai izšķīdinātu cukuru, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, maisiet, līdz cukurs ir izšķīdis.
Ļaujiet sīrupam nedaudz atdzist (tā, lai tas nav karsts, bet silts), ieberiet tajā dzērvenes un apviļājiet no visām pusēm.
Ātri apviļājiet tās pūdercukurā.
Lieciet ogas uz pergamenta un ļaujiet tām nožūt.
“Šokolādes” konfektes ar datelēm un mandelēm
Sastāvdaļas:
Dateles- 20 gab.
Vaniļas ekstrakts- 1/2 tējk.
Mandeles- 1 tase
Kokosriekstu skaidiņas- 1/3 tase
Šķipsniņa sāls
Kanēlis-1 tējk.
Mandeļu skaidiņas (apkaisīšanai)
Medus-1 tējk.
Pagatavošana:
Mandeles ieliek blenderī un maisa 15 minūtes- vispirms mandeles sasmalcināsies, bet laika gaitā līdzināsies pastai, un pēc 10 minūtēm- krējumam.
Izņemiet maisījumu no blendera, lieciet atsevišķā bļodā un pievienojiet nedaudz sāli, kokosriekstu eļļu un medu- visu pēc garšas.
Blenderī sajauc vīģes un vaniļas ekstraktu, maļ, līdz masa kļūst viendabīga.
Pievieno kokosriekstu skaidiņas, saputotās mandeles, kakao, kanēli, sāli un atkal labi samaisa.
Ar rokām veido bumbiņas un apviļā kakao, gatavās konfektes apber ar sasmalcinātām mandeļu vai kokosriekstu skaidiņām. Atdzesē ledusskapī vismaz vienu stundu.
Uzglabā ledusskapī plastmasas traukā.
Piparmētru saldējums ar šokolādi
Sastāvdaļas
Banāns- 2 gab.
Indijas rieksti- 1.5 glāzes
Svaigas piparmētru lapas
Kakao pulveris- 3 ēdamk.
Pagatavošana:
Ļaujiet riekstiem ūdenī sasūkties 2 stundas.
Noņemiet banāniem mizas un sagrieziet tos šķēlītēs.
Blenderī lieciet banānus, riekstus, medu un piparmētru lapas. Sasmalciniet līdz viendabīgai masai.
Pievieno kakao pulveri un labi samaisa.
Ielieciet gatavo masu formā un ievietojiet ledusskapī uz nakti.
Kokosriekstu bumbiņas ar sezama sēklām
Sastāvdaļas:
Kokosriekstu skaidiņas- 100 g
Pūdercukurs- 50 g
Sezama sēklas- 50 g
Piena pulveris- 100 g
Kondensētais piens- 4 ēdamkarotes
Sviests- 1 ēdamkarote
Šķipsniņa vaniļas cukura.
Pagatavošana:
Eļļā apcep sezama sēklas, līdz tās sāk mainīt krāsu.
Tad pievieno kokosriekstu skaidiņas un cep līdz tās kļūst zeltaini brūnas, nepārtraukti maisot.
Noņem no uguns un pievieno pūdercukuru, vaniļas cukuru un piena pulveri. Labi samaisa.
Pievieno iebiezināto pienu.
Saveļ bumbiņas un apviļā kokosriekstu pārslās.
Lieciet ledusskapī vismaz uz stundu.
©TOPRAKSTI.LV / FOTO: adme.ru