Irina Maligina kā prettiesisku apstrīd viņas atcelšanu no “Olmafarm” valdes

Publicitātes foto

Uzņēmēja Valērija Maligina vecākā meita Irina Maligina kā prettiesisku apstrīdējusi viņas atcelšanu no zāļu ražotāja “Olainfarm” lielākā akcionāra SIA “Olmafarm” valdes, teikts “Olainfarm” paziņojumā biržai “Nasdaq Riga”.

“Šī gada sākumā ir noticis prettiesisks mēģinājums atcelt mani – Irinu Maliginu no “Olainfarm” lielākā akcionāra – SIA ” Olmafarm” valdes. Pretlikumīgās darbības ir apstrīdētas Uzņēmumu reģistrā un tiesībsargājošās institūcijas jau ir uzsākušas izmeklēšanu, vai notikušais uzņēmumu reģistrā ir atsevišķu darbinieku neprofesionālas rīcības rezultāts, vai arī tām ir koruptīvs raksturs,” teikts paziņojumā.

Viņasprāt, veiktās izmaiņas ir pretrunā ar “Olmafarm” statūtiem, kas nosaka, ka izmaiņas valdē var veikt tikai ar trīs ceturtdaļu akcionāru balsojumu. Šāds balsojums nav noticis, un līdz ar to izmaiņas valdē neatbilst statūtiem. Līdz pat 2. janvārim, kad tika veiktas izmaiņas LR Uzņēmumu reģistrā, 100% ” Olmafarm” kapitāldaļu īpašnieks bija Valērijs Maligins.

“Šobrīd varam uzskatīt, ka tas ir tikai kārtējais mēģinājums gadu mijā ar netīrām metodēm ietekmēt Latvijas farmācijas uzņēmuma “Olainfarm” darbu. Jau iepriekš pret uzņēmumu tika izvērsta melnā komunikācijas kampaņa, bija mēģinājumi uzņēmumu pārņemt reiderisma ceļā. Pateicoties uzņēmuma komandas profesionālajam darbam, visi šie uzbrukumi tika novērsti un uzņēmums pērn spēja pat nozīmīgi kāpināt finanšu rādītājus, tādējādi veiksmīgi turpinot V.Maligina iecerēto “Olainfarm” attīstības vīziju.

Tādējādi arī šo varam uzskatīt par kārtējo prettiesisko un neveiksmīgo mantinieču pārstāvju kampaņu pret AS “Olainfarm”, kas ilgtermiņā nekādi neiespaidos uzņēmuma darbu.”

AS “Olainfarm” ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs ar vairāk nekā 45 gadu pieredzi medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanā. Kompānijas darbības pamatprincips ir ražot uzticamus un efektīvus augstākās kvalitātes produktus Latvijai un visai pasaulei. AS “Olainfarm” produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 60 pasaules valstīm, tostarp Baltijas valstīm, Krieviju, citām NVS valstīm, Eiropu, Ziemeļameriku, Āzijas valstīm un Austrāliju.

2.janvārī iegrāmatotas izmaiņas “Olmafarm” valdes sastāvā – darbu kompānijas valdē atstājusi vienīgā valdes locekle Irina Maligina, bet viņas vietā valdē iecelta Milana Beļeviča. Tāpat 2.janvārī iegrāmatotas izmaiņas “Olmafarm” dalībnieku sastāvā, vēstot, ka kopš 2018.gada 6.novembra kompānijas īpašnieki ir Maligina vidējā meita Nika Saveļjeva (33,33%), Maligina jaunākā meita Anna Emīlija Maligina (33,33%) un pats Maligins (33,33%).

2018. gada septembrī Maligina meitas saņēma mantojuma apliecības, tādējādi mantojums tika oficiāli sadalīts, taču mantiniecēm vēl bija jāparaksta vienošanās par mantojuma sadali. Novembrī starp Maligina mantiniecēm bija sadalīti 27% “Olainfarm” akciju, kas viņam piederēja tiešā veidā, kamēr Irina Maligina turpināja kontrolēt “Olmafarm”, kam pieder 42,56% no “Olainfarm” akcijām.

Vienlaikus Maligina mantinieces arī ir noslēgušas vienošanos ar Maligina atraitni Elīnu Maliginu, kura nebija minēta testamentā, par viņai likumīgi pienākošās mantojuma daļas izmaksu.

Pievienot komentāru