3. Kultivētais lasis
Lasis- no uztura viedokļa ļoti vērtīga zivs. Tomēr tas attiecas tikai uz savvaļas zivīm. Jo kultivēto lašu maltītes veidotas, pamatojoties uz zivju miltiem un zivju eļļu, tāpēc zivs taukskābju apvalkā uzkrājas kancerogēnas vielas. Kultivēto lašu zveja ir lētāka, taču ārsti neiesaka ēst vairāk kā 200 gramus šādas gaļas mēnesī.
4.Uz oglēm cepta gaļa
Saskaņā ar pētījumu, ko veikuši zinātnieki Teksasā, grilēta gaļa un kebabi var izraisīt nieru vēzi- karcinomu. Iemesls tam- kancerogēni, kas veidojas gatavošanas laikā. Tas tāpēc, ka apdegot daži produkti var radīt bīstamus savienojumus.
Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!