Kaut arī daudzām mājsaimniecēm nepatīk sīpoli dēļ tā, kā tie liek mums raudāt, no tiem var pagatavot ļoti plašu klāstu ar visdažādākajiem ēdieniem! Piemēram, šis puisis atrada veidu, kā pagatavot neaprakstāmu gardumu no 1,5 kg sīpolu. Neticat? Mēs pieradīsim, kā tas tiešām tā ir!
Viss, kas jums būs vajadzīgs, lai pagatavotu franču sīpolu zupu:
- 1/2 sviesta pakas;
- 6 lielie sīpoli;
- 6 ķiploka daiviņas;
- 1/2 glāzes sausā baltvīna;
- 3 glāzes vistas buljona;
- 3 glāzes liellopu buljona;
- 1 tējk. ar dižonu sinepēm;
- 1 franču bagete;
- 1 tase rīvēta Šveices siera;
- 1/2 tases rīvēta parmezāna.
Tagad var ķerties klāt pie gardās zupiņas gatavošanas. Veiksim sekojošās darbības:
- Sagriežam bageti gabaliņos un cepam krāsnī līdz brūnīgai krāsai. Katram gabaliņam jābūt 2-3 cm biezam.
- Sagriežam sīpolus lielos gabalos un pārgriežam ķiploka daiviņas uz pusēm.
- Izkausējam sviestu lielā pannā. Šai receptei vajadzēt izmantot diezgan daudz šķidruma, tāpēc pārliecināties, kā jūsu panna ir pietiekami dziļa.
- Tad, kad sviests ir izkausēts, pievienojiet ķiplokus. Apcepiet to minūti vai divas, tad pievienojiet sagrieztos sīpolus. Sautējiet visu zem vāka apmēram 45 minūtes.
- Tad, kad sīpoli ir gatavi, pievienojiet pusglāzi baltvīna. Maisiet līdz brīdim, kamēr vīns nekļūst biezāks.
- Pievienojiet vistas buljonu.
- Izmaisiet pannas saturu ar karoti dižonu sinepju.
- Pievienojiet liellopu buljonu. Vārāt visu uz lēnās uguns apmēram 25 minūtes, periodiski apmaisot.
- Pievienojiet pēc garšas sāli un piparus.
- Salejiet zupu dziļajos šķīvjos un nolieciet uz katras porcijas pa bagetes gabaliņam. Tā maize iesūks sevī pietiekami daudz buljona, lai kļūtu mīksta, bet tai pašā laika nepaspēs kļūt pārāk mitra.
- Apkaisiet zupu ar rīvētu Šveices sieru.
- Pa virsu apkaisiet ar parmezānu, aizpildot visas tukšas vietas.
- Uz īsu brīdi ielieciet zupu krāsnī, lai izkausētu sieru līdz zeltaini brūnai krāsai.
- Izbaudiet šo nereāli gardo zupu!
Kā arī, jūs varat apskatīt pagatavošanas video pamācību zemāk:
Ej uz nākamo lapu, lai skatītos video!