Kabaču sezona rit pilnā sparā. Sociālajos tīklos notiek aktīva recepšu apmaiņa, lai ziemai sagatavotu krājumus. Netrūkst arī vēlmju pagatavot kabačus, kuru raža šogad īpaši priecē. Ir daudz ideju, kā tos apēst vakariņās, kā sagatavot dažādas zupas, vīriešu zaptes un marinētus krājumus ziemai. Bet šodien piedāvājam kaut ko ne tik pazīstamu- kabaču ievārījumu!
Lai arī ierasts kabačus pieskaitīt “sāļajiem” ēdieniem, šoreiz gatavosim gardu desertu- pēc garšas tas atgādina ananāsus, bet atdalījusies sula ir saldāka par nektāru.
SASTĀVDAĻAS
- 1 kg kabači
- 900 g cukura
- 2 apelsīni
- 1 citrons
PAGATAVOŠANA
Nomazgājiet un pēc tam notīriet kabačus. Tad attīriet no sēklām un sagrieziet mazos kubiņos.
Nomazgājiet apelsīnus un citronu un sagriež tos kubiņos. Lai atvieglotu darbu, jūs varat citrusus samalt gaļas mašīnā.
Lielā bļodā sajauciet kabačus un citrusus un apberiet tos ar cukuru. Atstājiet savilkties uz 5 stundām, bet labāk uz visu nakti. Tā sastāvdaļas kļūs saldākas un ļaus sulai atdalīties.
Trauku ar kabačiem un citrusiem liek uz uguns, uzvāra un turpina vārīt vēl 4 minūtes.
Atdzesē masu un vāra atkal. Vārīšanu atkārto 3 reizes.
Gatavu ievārījumu liek iepriekš sagatavotās burkās, otrādi negriež!
Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!
[…] Kabaču sezona: vāram ievārījumu! FOTORECEPTE […]